CULTURA 3 iulie 2011

TAM ajunge din nou la FNT

de Monica Vrânceanu | 485 vizualizări
Teatrele Andrei Mureșanu (TAM) și Tamasi Aron (TTA) din Sfântu-Gheorghe au fost selecționate fiecare cu câte un spectacol în cadrul Ediţiei 2011 a Festivalului Naţional de Teatru (FNT), care se va desfăşura la Bucureşti între 28 octombrie şi 6 noiembrie. Spectacolele de la Sfântu-Gheorghe care vor ajunge în această toamnă pe scena FNT sunt cea mai recentă producție a TAM, ”Mai întâi te naști” în regia lui Radu Afrim

Teatrele Andrei Mureșanu (TAM) și Tamasi Aron (TTA) din Sfântu-Gheorghe au fost selecționate fiecare cu câte un spectacol în cadrul Ediţiei 2011 a Festivalului Naţional de Teatru (FNT), care se va desfăşura la Bucureşti între 28 octombrie şi 6 noiembrie.

Spectacolele de la Sfântu-Gheorghe care vor ajunge în această toamnă pe scena FNT sunt cea mai recentă producție a TAM, ”Mai întâi te naști” în regia lui Radu Afrim, și "Neguţătorul din Veneţia" a lui Laszlo Bocsardi, montat de către acesta la TTA.

Selecția TAM și a TTA pentru FNT dovedește, încă o dată, calitatea ridicată a spectacolelor montate la Sfântu-Gheorghe, cele două teatre reușind în ultimii ani să se afle în topul celor mai apreciate instituții de spectacole din țară. Acest lucru este cu atât mai de apreciat cu cât teatrele din Sfântu-Gheorghe ”concurează” de cele mai multe ori cu spectacole produse în teatre naționale susținute de bugete puternice, inclusiv de la Ministerul Culturii și Patrimoniului Național.

Selecția Ediției 2011 a FNT, pe spectacolele stagiunii 2010-2011, a stat sub semnul dramaturgului Anton Pavlovici Cehov, în 2010 aniversându-se un secol şi jumătate de la naşterea scriitorului. Astfel, secțiunea Focus a festivalului se concentrează asupra personalităţii şi creaţiei regizorului Andrei Şerban, artist de renume internaţional şi autor, cu spectacole inspirate direct sau indirect, din universul cehovian.

Acestor spectacole li se adaugă producţii foarte diverse ca stil şi ideologie, semnate atât de regizori de valoare unanim recunoscută, cât şi de tineri directori de scenă aflaţi la începutul carierei, producţii ce concretizează, fiecare în felul său, încercarea teatrului românesc de astăzi de a răspunde întrebărilor ce-l preocupă pe omul universal dintotdeauna - se arată în prezentarea FNT.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.