CULTURA 24 august 2018

Steliana Sima, Elena Pădure și alți aproape 360 de artiști, la „Ciobănașul”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1082 vizualizări

Zilele Orașului Întorsura Buzăului ajung, în perioada 1 – 2 septembrie, la 46-a ediție

Unul dintre cele mai longevive festivaluri folclorice din județ și poate chiar și din țară, Ciobănașul, marchează, în prezența solistelor Steliana Sima și Elena Pădure, cea de-a 46-a ediție. Evenimentul are loc în perioada 1 – 2 septembrie, în cadrul Zilelor Orașului Întorsura Buzăului. În total, pe scena festivalului de muzică populară vor fi prezenți aproximativ 360 de artiști.

Pe lângă cele două interprete, duminică, pe 2 septembrie, pe scena de la Ciobănașul, vor mai urca și artiști locali și județeni sau invitați din țară (Brașov, Buzău, Prahova și Bacău) sau de peste hotare. Tocmai din Republica Moldova va veni la Întorsura Buzăului, Formația de Dansuri Populare „Drăgaica” a Casei Raionale de Cultură din satul Pîrlița din Raionul Ungheni.

Mălina Boricean, Liviu Ardelean, Andreea Oltean și Florin Filip se numără printre interpreții din zona Buzaielor care vor lua parte la festivalul care începe de la ora 12:00.

Tot pe lista artiștilor invitați care vor fi prezenți pe scena Ciobănașului se găsesc și Ansamblul Folcloric „Cununa Carpaților” al Casei  de Cultură din Întorsura Buzăului.

Zilele Orașului Întorsura Buzăului se marchează și sâmbătă, pe 1 septembrie, de la ora 18:00, prin seara tineretului, când va avea o discotecă în aer liber în zona Camping.

Organizatorii transmit participanților la eveniment că accesul în zona festivalului se face pe drumul asfaltat de lângă pădure. Mesajul vine în contextul în care mai mulți cetățeni au reclamat în mediul online faptul că evenimentul va fi unul izolat din cauza podului distrus de inundațiile din acest an și sub greutatea unui autocamion.

„În primul rând, vreau să spun că așa cum se vede pe afiș festivalul Ciobănașul se ține. Erau discuții că nu, dar e normal să se țină. Cel puțin, cât voi fi eu la cultură, nu va fi întrerupt. Locația este aceeași. E drept că ne lipsește o intrare, dar ținând cont de faptul că locația Ciobănașului are două intrări, una este liberă, pe lângă pădure. E asfaltat frumos, deci se poate ajunge la Festivalul Ciobănașul fără nicio discuție. Dacă timpul va fi frumos, promit un festival la fel ca toate celelalte, cu mulți artiști pe scenă și cu multă veselie. (...) Față de anul trecut, avem și o formație din Republica Moldova. Sunt foarte buni. Am fost și noi la ei, iacătă că vin și ei la noi. Facem un schimb cultural. Dacă dă Dumnezeu timpul bun, toate sunt bune. Să vină oamenii cu încredere, bani să aibă că au unde să îi cheltuiască, să nu le fie frică de faptul că nu au pe unde să intre”, ne-a declarat organizatorul principal al evenimentului, directorul Casei de Cultură din Întorsura Buzăului, Costică Oltean.

Intrarea la Zilele Întorsurii Buzăului este gratuită.

Evenimentele sunt organizate de Primăria orașului Întorsura Buzăului, Casa de Cultură a orașului Întorsura Buzăului  și Asociația „Cununa Carpaților”.

Anul trecut, la Zilele Întorsurii Buzăului au concertat Crush și Alexandra Ungureanu, iar în cadrul Festivalului Ciobănașul a fost prezent ansamblul „Doina Gorjului”, cu o mulțime de interpreți de renume.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.