CULTURA 19 martie 2019

Spectacolul lui Radu Afrim a fost selecţionat în Festivalul POSZT – cel mai important eveniment teatral din Ungaria

de Covasna Media | 687 vizualizări

Prima producţie a Teatrului Tamási Áron din stagiunea 2018-2019, Un copil din flori spune o poveste pe fond albastru, a fost selecţionată în Programul POSZT – Festivalul Naţional de Teatru din Pécs, Ediţia 19.

Pornind de la o idee din piesa Pantoful de sticlă de Molnár Ferenc, regizorul Radu Afrim a construit o comedie suprarealistă despre micile catastrofe sentimentale, din viaţa cotidiană a unui orăşel imaginar.

POSZT – Pécsi Országos Színházi Találkozó este un Festival-Concurs, pe care Uniunea Teatrelor Maghiare îl organizează anual, începând din 2001. Teatrul Tamási Áron a mai  fost prezent în Programul acestui prestigios Festival  cu producţiile: Profetul Ilia (2002), Omul cel bun din Seciuan (2005), Ivona, principesa Burgundiei (2008), Miracolul (2009), Neguţătorul din Veneția (2011) – spectacole în regia lui Bocsárdi László; Medeea (2005),  în regia lui Mihai Măniuțiu și Livada de vișini (2014), în regia lui Sardar Tagirovsky.

Ediția 19 a Festivalului Naţional de Teatru din Pécs este programată a se desfăşura în perioada 6-15 iunie 2019. Producţiile din Programul POSZT au fost selecţionate de esteticianul Gulyás Gábor și de dramaturgul Zalán Tibor.

(Teatrul Tamási Áron)

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.