CULTURA 17 septembrie 2018

Spectacol româno-italian, la Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 727 vizualizări

„Hotel Miramare” se joacă la Centrul Cultural Covasna

Centrul Cultural Covasna găzduiește luni, 17 septembrie, de la ora 19:00, spectacolul Hotel Miramare, o co-producție a Teatrului Andrei Mureșanu din Sfântu Gheorghe și Compania Catalyst din Florența. Intrarea la eveniment este liberă. Spectacolul este în limba română și limba italiană, cu subtitrare în limba română.

„Într-un viitor fictiv, trei turiști conduși de singurul ghid rămas acceptă să facă un tur cultural. Ajung în incinta unui teatru, privit ca un muzeu de ochii neștiutori ai unor oameni care nu au văzut niciodată așa ceva. Rezultatul este o comedie savuroasă de situație presărată cu condimente educative. O oră de teatru fantezist în care încercăm să privim lumea cu alți ochi”, arată deschiderea spectacolului, care îi are în roluri principale pe Rosario Campisi, Francesco Franzosi, Alexandrina Ioana Costea și Elena Popa.

Regia și scenografia spectacolului le aparține lui Riccardo Rombi și Ulpia Popa.

„Regia contemporană înseamnă, înainte de toate, rescrierea rolului publicului ca element activ din sistemul scenic. Această prezență modifică necontenit codurile teatrale și creează condiții pentru experimente artistice continue. Hotel Miramare se naște astfel dintr-o ruptură [...] care interesează Teatrul, în calitatea sa de  povestitor străin și distrat, față de sărăcia existențială a societății contemporane. Protagonistul spectacolului este, în fapt, Teatrul, ca arhitect experimental, ca element capabil încă să modifice existența acelui dintotdeauna cel mai fragil animal numit Om”, spune regizorul Riccardo Rombi, potrivit unui comunicat de presă.

Datorită proiectului câștigat de Teatru la AFCN, intrarea este liberă.

Mai multe detalii, fotografii de la spectacol, pe https://www.facebook.com/events/1714603305317520, sau pe sau pe site-ul oficial al Teatrului Andrei Mureșanu: https://www.tam.ro/hotel-miramare.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.