CULTURA 27 octombrie 2010

Sfântu Gheorghe are un poliţist-poet

de Monica Vrânceanu | 761 vizualizări
Scriind poezie, un polițist din Sfântu Gheorghe a găsit nu doar soluția de a evada din cotidian ci a devenit chiar poet cu ”acte în regulă”, în sensul că și-a lansat, în această săptămână, primul volum de poezie. Polițistul-poet se numește Viorel Pivniceru și, la 31 de ani, a debutat în volum cu titlul „Vers de Toamnă”, editat de Gens Latina, Editura Asociaţiei Culturale Gând românesc. Lansarea a avut loc

Scriind poezie, un polițist din Sfântu Gheorghe a găsit nu doar soluția de a evada din cotidian ci a devenit chiar poet cu ”acte în regulă”, în sensul că și-a lansat, în această săptămână, primul volum de poezie.

Polițistul-poet se numește Viorel Pivniceru și, la 31 de ani, a debutat în volum cu titlul „Vers de Toamnă”, editat de Gens Latina, Editura Asociaţiei Culturale Gând românesc.

Lansarea a avut loc la Casa cu Arcade din Sfântu Gheorghe, prezentarea cărţii lui Viorel Pivniceru fiind făcută de poeții Virgil Șerbu Cisteianu și Nicolae Stroie.

Aceștia au vorbit cu admirație despre poetul din Sfântu Gheorghe, remarcând stilul curat al lui Viorel Pivniceru, care se detașează pozitiv de restul generației tinere de poeți, în care violența stilistică primează.

„Literatura și poliția sunt două lucruri distincte, care însă există și în varianta de mijloc. Nu pot spune că poliția mă inspiră, dar am în lucru un volum în care sper să includ și ”portretul polițistului”. Din scris nu se fac bani, din poliție la fel - suntem bugetari, este foarte greu să și publici, acest volum a fost finanțat o parte de Sindicatul Polițiștilor, o parte din buzunarul meu propriu. Poezia nu aduce un plus de bani ci un plus pentru cei care mă vor citi”, a spus Viorel Pivniceru.

Polițistul-poet a mai arătat că, dacă nu ar fi ales meseria de polițist, ar fi ales cu siguranță o meserie în domeniul graficii sau al picturii. Volumul ”Vers de Toamnă” se va putea găsi la Biblioteca Județeană pentru a fi citit, deocamdată neștiindu-se în ce librării din Sfântu Gheorghe ar putea fi vândut.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
magda, 27 octombrie 2010
mai bine ai invata sa scrii corect romaneste si apoi sa iti exprimi parerea.si poate sa le faca pe amandoua cu succes...si de unde stii tu despre ce scrie?ca in orasul asta se vorbeste decat despre citeste integral
Misi, 27 octombrie 2010
Sa va vad cand va recita amenda.
Mihai Viteazu, 27 octombrie 2010
Date poet si sa te lasi de politie,ca dupa un tip os a fiii si tu un marele patriot sovin ...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.