CULTURA 23 iulie 2018

S-a dat startul înscrierilor la Academia de vară NEOS

de Geanina Lupșa | 970 vizualizări

Programul are în vedere dezvoltarea personală a tinerilor prin artă și educație nonformală

Peste 50 de tineri sunt așteptați să participe la NEOS Summer Academy, în perioada 28 august – 4 septembrie la Costinești. Înscririle se pot face începând cu data de 19 iulie, accesând site-ul academianeos.ro.

,,NEOS Summer Academy este un concept propus de Asociația NEOS și Asociația Art Viva care are la bază dezvoltarea personală a tinerilor prin educație nonformală și artă”, potrivit unui comunicat de presă transmis de NEOS Summer Academy.

Este un proiect în care o echipă de traineri cu experiență va lucra pentru a oferi cadrul optim în care participanții să-și formeze abilități de comunicare, relaționare, implicare civică dar, în același timp, să se descopere prin artă. Timp de opt zile, specialiști din domeniul juridic, al educației și psihologiei dar și al teatrului, artelor vizuale și muzicii vor susține cursuri de formare și workshop-uri care vor urmări dezvoltarea unor comportamente și atitudini civice pe care orice tânăr implicat în comunitatea în care trăiește trebuie să le aibă, conform aceleiași surse.

„NEOS Summer Academy se dorește a fi mai mult decât o simplă școală de vară, care să se sfârșească odată cu plecarea participanților. Este un concept ce poate fi definit prin performanță și continuitate. Performanță – prin calitatea activităților, prin valoarea profesională și experiența trainerilor iar continuitate – prin impactul pe care-l va avea proiectul și prin modul holistic de abordare a activităților acestuia”, a declarat Cristian Tănase, coordonator NEOS Summer Academy.

Din agenda proiectului nu vor lipsi întâlnirile cu invitații speciali, oameni cu realizări notabile în domeniul social, al educației sau al voluntariatului și activitățile de teambuilding.

De asemenea, vor exista activități sportive, concursuri, activități recreative toate realizate în cadrul generos oferit de marea și soarele sfârșitului de vară.

„Vara este cel mai bun moment să te reinventezi. NEOS Summer Academy vine în sprijinul tinerilor susținându-i să-și descopere drumul în viață. Punem pasiune în tot ceea ce facem, combinăm arta cu dezvoltarea personală și psihologia, totul într-un cadru pe măsură – la mare. Noi dăm startul sezonului 2018-2019.” a declarat Ruxandra Cernat, Președinte Asociația Art Viva.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.