CULTURA 12 martie 2013

Premieră la Cafeneaua HuHuu

de Monica Vrânceanu | 431 vizualizări

„Game, Set, Match” scoate teatrul de pe scenă şi-l aduce în mijlocul publicului-

gaspar, nagy si marina

Doi actori din Sfântu Gheorghe au găsit sprijin în mediul privat pentru a realiza o premieră în oraş, prin punerea în „scenă” a unei piese construite şi prezentate exclusiv într-o cafenea. Actorul Teatrului Andrei Mureşanu, Sebastian Marina, şi cel al Studio M, Nagy Attila, vor prezenta sâmbătă, la Cafeneaua Hu Hu, premiera piesei de teatru „Game, Set, Match”.

Piesa va fi jucată în limba română, iar ideea unei astfel de producţii i-a aparţinut lui Sebastian Marina, venind în urma mai multor discuţii avute cu proprietarul Cafenelei, Gáspár Csongor. Acesta din urmă spune că, dorindu-şi să diversifice tot mai mult evenimentele din cadrul Cafenelei, a organizat aici inclusiv concerte de muzică, astfel că susţinerea unei piese de teatru într-un spaţiu neconvenţional a venit în cele din urmă firesc, mai ales că astfel de evenimente se practică în localurile marilor oraşe din ţară şi din afară.

„Activitatea de bază a Cafenelei Hu Hu se orientează spre copii şi activităţile pentru aceştia, dar ne-am dorit să avem şi programe pentru adulţi – pentru părinţi, tineri şi oameni iubitori de artă şi cultură în general. Începem acest proiect de „teatru în cafenea” cu o piesă jucată în limba română, de un actor român şi unul maghiar, iar pe viitor sperăm să avem şi alte astfel de acţiuni. Suntem deschişi la tot felul de proiecte care să intensifice viaţa culturală a oraşului şi, pe măsura posibilităţilor, le vom susţine”, a declarat Gáspár Csongor.

În ceea ce priveşte piesa, Sebastian Marina şi Nagy Attila au explicat că au lucrat intens pe textul acesteia, fiind în cele din urmă nerăbdători de întâlnirea cu publicul din Sfântu Gheorghe care va vedea, deci, o piesă de teatru altfel decât era obişnuit până acum.

„Sunt convins că publicul va fi receptiv la această piesă, iar faptul că nu e prezentată în mod clasic, pe scenă, nu trebuie să constituie niciun impediment. Mai ales că Sfântu Gheorghe are un public rafinat de teatru, un public care ştie ce e teatrul şi vine la teatru, spre deosebire de alte părţi. Consider că actorii, prin natura meseriei lor, trebuie să se adapteze şi să folosească instrumentele pe care le au la dispoziţie pentru a-şi face meseria… În condiţiile în care noi nu suntem deranjaţi să jucăm într-o cafenea, nu văd de ce publicul ar fi deranjat să vină să ne vadă aici”, a mai spus Sebastian Marina.

Cei doi actori nu au vrut să divulge foarte mult din piesa „Game, Set, Match”, însă au dezvăluit că textul vobeşte despre un subiect vechi de când lumea: confruntarea dintre doi bărbaţi pentru o femeie pe care, evident, şi-o dispută.

Premiera spectacolului va avea loc sâmbătă, de la ora 21, iar biletele se pot procura de la Cafeneaua Hu Hu, în limita celor 36 de locuri disponibile. Preţul unui bilet la premieră este de 20 de lei, din care 10 lei reprezintă bon de consumaţie. La spectacolele viitoare, preţul unui bilet va fi de 10 lei, reprezentând bon de consumaţie.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.