CULTURA Acum 2 ore, 34 minute

Noi reguli de participare la Festivalul DbutanT; înscrierile se încheie pe 15 august

de Agerpres | 74 vizualizări

Organizatorii celei de-a IX-a ediţii Festivalului-Concurs DbutanT de la Sfântu Gheorghe au decis să schimbe regulamentul de participare, introducând obligativitatea ca actorii nominalizaţi să nu fie angajaţi în alte teatre.

Potrivit conducerii Teatrului „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe, la ediţia din acest an, dedicată actorilor aflaţi la început de drum, se pot înscrie absolvenţi de universitate, master sau doctorat în teatru, secţia actorie din promoţiile 2022, 2023 şi 2024, iar termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 15 august.

„Din cauza numeroaselor înscrieri şi a celor peste 50 de nominalizaţi până la această oră, organizatorii festivalului concurs DbutanT au decis să introducă un nou punct în regulament în privinţa eligibilităţii candidaţilor. Cum marele premiu este angajarea la teatrul Andrei Mureşanu, vom accepta doar nominalizaţi care nu sunt angajaţi în alte teatre şi care în cazul câştigării concursului sunt apţi şi disponibili de angajare imediată”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a TAM.

Ediţia din acest an a Festivalului DbutanT se va desfăşura în perioada 13-19 octombrie la Sfântu Gheorghe, iar cererile de înscriere trebuie trimise până pe 15 august pe adresa de email secretarliterar@tam.ro.

Acestea trebuie însoţite de CV-ul candidatului, precum şi de filmarea spectacolului pentru care se face înscrierea. Spectacolele participante vor fi selecţionate de Consiliul Artistic al Teatrului „Andrei Mureşanu”, iar, ulterior, vor fi vizionate de juriu, care anul acesta va fi format din Oskaras Korsunovas, Maia Morgenstein, Radu Afrim, Aura Corbeanu şi Oana Bucur.

Conducerea Teatrului „Andrei Mureşanu” a precizat că DbutanT este singurul festival de teatru din ţară care se adresează artiştilor debutanţi, iar acesta s-a bucurat până acum de un adevărat succes atât în rândul artiştilor aflaţi la început de carieră, cât şi în rândul publicului, sălile fiind arhipline la toate reprezentaţiile.

„Fiecare ediţie este dedicată unei categorii artistice. Astfel ediţia I a fost dedicată actorilor, a doua regizorilor, a treia scenografilor, a patra compozitorilor de muzică de teatru sau coregrafilor (...) Conceptul gândit de organizatori la iniţierea acestui program, structurat în proiecte anuale, are la bază tocmai această ciclicitate, astfel că în ediţiile viitoare categoriile artistice sunt reluate în aceeaşi ordine, fiind dedicate noilor generaţii de absolvenţi de facultate, master sau studii doctorale”, a declarat pentru AGERPRES, managerul teatrului, Anna Maria Popa.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.