CULTURA 29 ianuarie 2019

Portul Popular și Mărțișorul, împletite într-o sărbătoare unică la Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 927 vizualizări

Balul Portului Popular de la Brădet se mută la începutul lunii martie 

După exemplul vecinilor de la Sita Buzăului, și întorsurenii sunt pregătiți să își scoată la purtare cele mai frumoase straie din garderobă, și anume Portul Popular. Organizatorii Balului spun totuși că anul acesta sărbătoarea de la Brădet vine cu noutăți și cea mai mare dintre acestea ar fi data derulării evenimentului. Astfel, îndrăgitul eveniment nu va mai avea loc la finele lunii februarie, ca până anul trecut, ci la început de martie, mai exact în data de 2.

Se dorește astfel marcarea într-un mod cu totul special a sărbătorii Mărțișorului, prilej cu care întorsurenii, dar mai ales sătenii din Brădet sunt așteptați la Căminul Cultural îmbrăcați în port popular.

Am început pregătirile, deși mai e încă o lună, pentru că am stabilit ca Balul Portului Popular să aibă loc pe data de 2 martie. Aș vrea să prindem mai multe evenimente. În primul rând, după data de 2, la o săptămână, se lasă sec, va fi Săptămâna Albă. Va fi, așadar, Balul Portului Popular, Bal de Lăsata Secului și totodată Bal de Mărțișor. Vreau să îmbrac sala atât în port popular, cât și în culorile mărțișorului. Chiar o să facem un mărțișor foarte mare și o să oferim la fiecare doamnă câte o floare”, a declarat, pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, organizatorul principal al Balului Portului Popular, reprezentantul Casei de Cultură Întorsura Buzăului, Costică Oltean.

Perioada de înscrieri va fi deschisă pe 1 februarie, ne-a mai spus Costică Oltean, care a subliniat că toate informațiile în acest sens vor fi publice, inclusiv pe pagina sa de Facebook sau prin intermediul Parohiilor din zonă.

Evenimentul ajunge astfel la a V-a ediție, iar organizatorii speră ca acesta să trăiască asemenea altor acțiuni sociale și culturale din Întorsura Buzăului, ca de exemplu Festivalul Ciobănașul, care ajunge în 2019 la a 47-a ediție, sau Festivalul Ouălor Roșii de la Brădet, care anul acesta marchează a 25-a sărbătoare dedicată Sărbătorilor Pascale. Costică Oltean a mai punctat că longevitatea acestor acțiuni este o reușită a parteneriatului cu Primăria Întorsura Buzăului, dar și cu Centrul de Cultură Județean Covasna și alți parteneri de nădejde.  

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.