CULTURA 26 iulie 2018

O nouă ediție „Meșterește cu noi vara”

de Geanina Lupșa | 924 vizualizări

Activitățile se vor desfășura în 7, 8 și 9 august

Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni va organiza în perioada 7-9 august a IX-a ediție a proiectului de educație muzeală destinat copiilor „Meșterește cu noi vara”. Activitățile sunt destinate  copiilor cu vârste cuprinse între 5 – 12 ani și se vor desfășura la  sediul Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe.

„Pe 7, 8 și 9 august vom avea atelierele de vară pentru copii, în fiecare zi de la 10:00 până la 11:30, ne adresăm în general copiilor cu vârste între 5 - 12 ani, din experiența anilor trecuți cam acesta este nivelul copiilor care vin și vom face o parte de prezentare a expoziției, jocuri și o parte practică de atelier, în fiecare zi alt atelier. Referitor la spațiul nostru de  lucru în zona de pedagogie muzeală încap cam 20 – 25 de copii, dar din experiența anilor trecuți, cam acesta este numărul copiilor ce vin, 15 – 20 de copii”, a declarat pentru Observatorul de Covasna, reprezentanta Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni (MNCR), Cristina Felea.

În cadrul primei întâlniri, cea din 7 august, va avea loc  o vizită cu ghidaj de specialitate în expoziția de arheologie „Așezarea preistorică Păuleni-Ciuc, Dâmbul Cetății”. În aceeași zi, copiii vor participa la atelierul de modelare a lutului, realizând fiecare câte un vas și un medalion, potrivit reprezentantei MNCR.

În cea de-a doua zi a proiectului  copiii vor participa la jocul numit „Cutia cu surprize” și vor continua cu jocul de mimă și cu atelierul de pictură pe vase ceramice.

Ultima întâlnire, cea din 9 august, va începe cu prezentarea elementelor costumului popular, urmând apoi atelierul de confecționat păpuși pe linguri de lemn.

Cea de-a IX-a ediție a proiectului „Meșterește cu noi vara” se va încheia cu premierea participanților.

Ghidajele și explicațiile vor fi atât în limba română, cât și în limba maghiară.

„Vorbim și în română, apoi și în maghiară, facem jocuri de mimă și în română și în maghiară, cumva să fie o legătură între copii”, ne-a mai spus Cristina Felea.

Taxa de participare este de 5 lei/zi, iar activitățile se vor desfășura la sediul Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni din Sfântu Gheorghe, în 7,8 și 9 august, în intervalul 10:00 – 11:30.

„Toţi copiii şi tinerii participanţi vor fi coordonaţi şi supravegheaţi de specialiştii din cadrul muzeului. Pe lângă acestea vor fi iniţiate şi o serie de activităţi conexe, activităţi educativ-creative, menite să dezvolte creativitatea, îndemânarea şi abilităţile de comunicare ale copiilor participanţi. Obiectele confecţionate de copii şi tineri în cadrul atelierelor vor fi luate acasă de către aceştia la terminarea atelierului”, au scris reprezentanții MNCR pe pagina de Facebook.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.