CULTURA 2 martie 2021

Notă maximă obținută la un concurs de teatru de către o trupă covăsneană

de David Leonard Bularca | 1521 vizualizări

Piesa de teatru „Gaițele” a fost pusă în scenă de tinerii actori de la N.R. – Be You, din Sita Buzăului 

Trupa de teatru a școlii Gimnaziale „Nicolae Russu”, din Sita Buzăului, „N.R. – Be You”, a participat la festivalul – concurs „Dragobete pupă fete”, din Ploiești, destinat tinerilor cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani. Membrii trupei din Sita Buzăului au reușit să obțină locul I, cu punctaj maxim, la secțiunea „artă teatrală” din cadrul concursului. 

Cea care coordonează trupa de teatru, Otilia Buzea, spune că trupa s-a înscris cu un singur moment în cadrul acestui concurs, „Gaițele”, de Alexandru Kirițescu.

„Spectacolul oferit de trupa școlii noastre a obținut punctaj maxim, ceea ce este minunat. Ne-am înscris cu un singur moment din cele opt pe care le are trupa noastră. Era vorba de bani la înscrierea fiecărui membru participant și am hotărât să mergem în acest festival cu „Gaițele", de Alexandru Kirițescu și, iată, nu am dat greș. Prin urmare, deși am avut doar patru fete din trupă care au fost prezente în festival, câștigul este al întregii trupe. Ne-am bucurat cu toții pentru această reușită. „Gaițele" noastre: Daria, Ștefi B., Ștefi C. și Fevronia merită aplauzele noastre. Bravo, trupă „N.R. - Be You"! Suntem tare mândri de voi”,  a spus, pentru Observatorul de Covasna, Otilia Buzea. 

„Am vrea să pregătim un spectacol la Căminul Cultural din Sita Buzăului”

Proiecte de viitor sunt multe pentru trupa de teatru „N.R. – Be You!”, însă din cauza contextului dat de pandemie, nu se știe încă dacă le vor putea realiza.

„Pentru data de 27 martie, dată în care se sărbătorește Ziua Mondială a Teatrului, am vrea să pregătim un spectacol la Căminul Cultural din Sita Buzăului, cu public restrâns, dacă situația pandemică ne lasă. Nu am avut ocazia încă să jucăm tot spectacolul pe scenă, iar asta ne întristează. Deocamdată, pentru public am jucat doar online. Știm că trebuie să ne păstrăm sănătoși și să rămânem cât mai mult în verde (n. red. scenariul epidemiologic) și de aceea suntem pe picior de așteptare. O altă dorință a trupei este ca în vară cu banii din premiile obținute să ajungă cu cortul la mare, din nou, dacă ne putem deplasa în iunie-iulie. Un alt proiect este de a juca până în vară o piesă scrisă chiar de membrii trupei. Cert este că proiecte sunt, dorință este, iar bucuria pe care o simțim pentru fiecare realizare a trupei e și mai mare”, ne-a mai transmis coordonatoarea trupei, Otilia Buzea.

Tot cu piesa de teatru „Gaițele”, trupa de teatru „N.R. – Be You” a câștigat în noiembrie, anul trecut, marele premiu, trofeul Actor Fest, de la festivalul cu același nume. 

Sursa foto: Otilia Buzea

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.