CULTURA 30 august 2019

Ion Caramitru vine la Sfântu Gheorghe de Ziua Națională a României

de Iulia Drăghici - Taraș | 1342 vizualizări

Renumitul actor aduce în fața publicului covăsnean spectacolul „DOR DE EMINESCU” 

Teatrul Andrei Mureșanu îl aduce la Sfântu Gheorghe, pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, pe renumitul actor Ion Caramitru, cu recitalul „Dor de Eminescu”. 

Recitalul pornește, potrivit descrierii spectacolului, de la manuscrisele de poezie, proză şi filosofie ale lui Mihai Eminescu și propune un dialog inedit în care cuvântul rostit se completează cu intermezzo-uri din muzica clasică şi contemporană. 

Acesta este un spectacol inedit, care include selecţiuni din manuscrisele de poezie, proză şi filosofie ale marelui poet. Grosul operei lui Eminescu se afla în celebra lui ladă cu care umbla pe unde se muta şi în care îşi ducea caietele şi notaţiile lui, şi care acum, în sfârşit, au fost tipărite prin sistem digital, facsimilate de către Academia Română”, spune Ion Caramitru, potrivit site-ului Teatrului Național București. 

Spectacolul a fost inclus în 2012 în repertoriul permanent al TNB, după ce a fost prezentat cu succes în Statele Unite ale Americii şi în Canada (turneu realizat sub egida ICR New York), „acesta fiind unul dintre motivele pentru care creatorii au decis să-l includă în repertoriul permanent al TNB, spectacolul fiind realizat în coproducție cu Uniunea Teatrală din România (UNITER)”, scrie Adevărul. 

Detaliile evenimentului care va avea loc în decembrie la Sfântu Gheorghe vor fi făcute publice cu suficient timp înainte de spectacol. 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.