CULTURA 18 ianuarie 2019

Întorsurenii strâng cărți pentru biblioteca mobilă din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1184 vizualizări

Centrul de Tineret Întorsura Buzăului a inițiat miercuri, la o zi după lansarea celei mai noi campanii marca Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe – Biblioteca TAM, o acțiune de strângere de cărți în limba română. Acestea vor ajunge la biblioteca ce urmează să fie creată în interiorul unui microbuz scos din uz. La aceste cărți vor avea acces pasionații de lectură din Sfântu Gheorghe, dar nu numai.

Campania se derulează, potrivit unui eveniment creat pe platforma de socializare Facebook, în perioada 17 – 31 ianuarie a.c..

„Bilete la teatru pentru cei care donează cărți în limba română! Putem să sprijinim și noi această inițiativă! Cei care doresc să doneze cărți sunt așteptați la Centrul de Tineret!”, este mesajul campaniei inițiate de întorsureni.

„Mulți  întorsureni sunt pasionați de lectură și de teatru și datorită faptului că Asociația de Tineret „Alexandra Ducancea” îi mai răsplătește-încă- pe tinerii merituoși, cu cărți și cu bilete la spectacole de teatru. Am decis să sprijinim proiectul Teatrului Andrei Mureșanu de a înființa o  Bibliotecă mobilă, cu cel puțin 100 de cărți, pentru că răspunde unei nevoi reale și  îi ajută- într-un mod inedit- pe românii care vor să citească.

Voluntarii Centrului de Tineret Întorsura Buzăului vor dona cărți din biblioteca personală, vor organiza acțiuni de colectare în școli și alte instituții, precum și la  prieteni, rude sau vecini. Îi invit pe toți întorsurenii care doresc să doneze cărți, să le aducă la Liceul Teoretic Mircea Eliade, să ia legătura cu elevii liceului sau să ne anunțe dacă doresc să preluăm cărțile de la domiciliul lor pentru a le  transporta la punctul de colectare”, a declarat, pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, coordonatorul Centrului de Tineret din Întorsura Buzăului, Doina Pătrunjel..

Vestea acestei campanii a fost primită cu bucurie de reprezentanții TAM.

Le mulțumim din suflet pentru interes și implicare și îi așteptăm la teatru, evident biletele sunt un cadou din partea noastră”, transmite, prin intermediul OBSERVATORUL DE COVASNA, managerul teatrului, Anna – Maria Popa.

Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe a lansat, de Ziua Culturii Naționale, un nou proiect inedit – „Biblioteca TAM”. Amenajat într-un microbuz scos din uz, noul spațiu dedicat culturii va avea doar cărți în limba română, provenite din donații. În schimbul cărților donate, teatrul va oferi bilete la spectacole și chiar abonamente. De asemenea, biblioteca, ce va fi populată cu cărți noi și interesante, va fi complet gratuită, astfel că cei care vor să citească o vor putea face fără menajamente.

Microbuzul a fost în proprietatea teatrului românesc din Sfântu Gheorghe, însă pentru că era vechi, stricat și nu mai putea fi folosit, a fost propus spre casare. Însă „bătrâna” mașină nu își va găsi sfârșitul într-o grămadă de fiare, ci va deveni astfel casă pentru însetații de lectură, care se vor putea relaxa, îndeosebi când vremea o va permite, înăuntrul sau în afara lui, în apropierea Teatrului și Cinematografului din Sfântu Gheorghe. Organizatorii își propun ca în interiorul microbuzului să amenajeze rafturi, unde vor fi așezate cărțile colectate, iar pe jos să pună covorașe, pentru cei care vor să se relaxeze lecturând la fața locului.

Așadar, cei care vor să doneze cărți de limba română, preferabil publicate recent, care să nu fie de găsit nici la Biblioteca Județeană, pot să le trimită pe adresa TAM (str. Korosi Csoma Sandor Nr. 10), să le predea personal la sediul instituției sau, iată, la Centrul de Tineret din Întorsura Buzăului, aflat în incinta Liceului Teoretic „Mircea Eliade”.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.