CULTURA 9 iunie 2021

(Update) Întorsura Buzăului pregătește organizarea unui festival de muzică pop-rock

de David Leonard Bularca | 28387 vizualizări

Evenimentul va avea loc în ultimul weekend din luna iunie, iar costurile se ridică la suma de 15.000 de euro 

Primăria, alături de Consiliul Local al Orașului Întorsura Buzăului și Clubul Copiilor din oraș, și-au propus să ofere cetățenilor un prilej diferit de a-și petrece ultimele zile din luna iunie. Se pregătește organizarea unui festival de muzică pop-rock, în perioada 25-27 iunie a.c.. Printre invitații confirmați se află și trupa Phoenix. Chiar edilul orașului, Raul Urdă, a venit cu ideea, spune acesta, după ce s-a inspirat de la o localitate vecină, Vama Buzăului, unde se organizează un festival de muzică folk. Numărul persoanelor care vor putea participa este nelimitat, iar asta pentru că toți participanții vor trebui să fie vaccinați. Evenimentul nu are încă un nume stabilit, iar cetățenii sunt așteptați să facă propuneri în acest sens administrației locale. 

Festivalul de muzică de la Întorsura Buzăului a primit un nume oficial

„Este un festival de muzică la Întorsura Buzăului. Genul de muzică pop-rock va fi în principal. Asta nu înseamnă că în anii viitori nu va fi alt gen. De asta am și inițiat această discuție pe Facebook în care am cerut părerea cetățenilor despre definirea festivalului. Au venit și multe propuneri în privat în care mi-au spus să punem o denumire generală de festival, pentru că în anii următori poate să fie și muzică folk, poate să fie (sic!) și alte genuri de muzică și atunci să nu îl facem cu o anumită tematică. Acum analizăm punctul acesta de vedere. E o idee de-a mea. M-am simțit foarte bine la festivalul de folk de la Vama Buzăului și am spus că dacă voi ieși primar la Întorsura voi face și eu un festival la Întorsura Buzăului. Și folk-ul care îmi place mie mult îl fac la Vamă, nu vreau să fiu concurent cu ei. Atunci facem pop-rock. Asta a fost ideea”, a spus, marți, pentru Observatorul de Covasna, edilul orașului Întorsura Buzăului, Raul Urdă. 

Costurile organizării unui astfel de festival se ridică la 15.000 de euro, iar administrația locală va fi principalul finanțator, chiar dacă se caută și sponsori. 

„Undeva pe la vreo 15.000 de euro (n. red. sunt costurile). Consiliul local suportă (n. red. costurile). Încercăm să atragem și ceva fonduri, și ceva sponsori. Vom avea ceva bani încasați din taxele de participare ale comercianților. Deci cei care vor vinde în cadrul festivalului diferite produse vor plăti o taxă, dar această taxă este modică, nu este o sumă importantă. Principalul finanțator suntem noi, Consiliul Local, din bugetul local”, ne-a mai spus Raul Urdă.

Intrarea liberă, dar pe baza certificatului de vaccinare

Pentru că sunt în continuare în vigoare anumite restricții impuse de pandemia de COVID-19, l-am întrebat pe edilul de la Întorsura Buzăului care va fi numărul maxim de persoane care vor putea participa. Acesta spune că numărul va fi nelimitat, iar asta pentru că fiecare persoană prezentă la festival va trebui să fie vaccinată.

„La ora actuală dacă sunt vaccinate (n. red. toate persoanele prezente la eveniment) poate fi un număr nelimitat. La intrare vor fi oamenii care vor verifica ca aceste persoane să fie vaccinate și atunci accesul este nelimitat”, a explicat Raul Urdă. 

3 în 1: concerte, jocuri pentru copii și promovarea tinerelor talente în muzică

Festivalul își propune să nu lase pe nimeni să se plictisească, iar în acest sens vor fi mai multe activități, printre care și sportive, de care participanții se vor putea bucura.

Mai mult, acest eveniment are menirea și de a ține locul celui organizat în trecut de Clubul Copiilor din oraș, „Împreună, formații pentru viitor”.

„În principal în cadrul acestui festival se va muta și festivalul „Împreună, formații pentru viitor”. E acel festival făcut de Clubul Copiilor. Se va muta în festival, se vor uni cele două festivaluri. În timpul zilei vor veni copiii de la diverse Cluburi ale Copiilor din țară, deci care vor cânta în fiecare zi pe scenă, în deschiderea capetelor de afiș. Vor fi cei de la Clubul Copiilor, doamna Florentina, vor face tot felul de activități în timpul zilei cu copiii. Adică copiii prezenți în cadrul festivalului. Vor fi cei de la cățărare, coardă lină, tiroliană, tir cu arcul. Vor fi și alte activități în cadrul festivalului efectiv. Avem loc la Camping, intrarea este liberă pentru toată lumea”, a explicat Raul Urdă.

La eveniment sunt așteptați și turiști, deoarece aceștia vor avea posibilitatea să înnopteze  în corturi sau rulote în zona Camping. 

„Pot veni cu rulotă și corturi și îi vom caza în zonă, chiar pe terenul de antrenament din spate, de fotbal”, a mai informat edilul de la Întorsura Buzăului. 

Până în acest moment au confirmat participarea la festivalul din Întorsura Buzăului mai multe trupe.

„Duminica va fi Pheonix; sâmbătă seara vor fi Prestige Orchestra, Julie Mayaya și Gentiana & Stereo Tonic - o doamnă din Sfântu Gheorghe care are o trupă în Târgu Mureș; vineri vor fi cei de la I'm the Trip și Pierde Vară”, a spus, în final, Raul Urdă. 

Cetățenii s-au arătat interesați de organizarea unui astfel de eveniment și au propus mai multe nume pe care festivalul să-l poarte, printre care: ÎntorsuraFEST, Inrock'sura, ÎntorsuRock, Rock'sura FEST, INROCK FEST, RockINtorsura. Totuși, numele festivalului urmează să fie stabilit în perioada următoare. 

De precizat este și că acest eveniment nu vine să înlocuiască Festivalul Ciobănașul, organizat de peste 48 de ani la Întorsura Buzăului, de regulă, în luna septembrie.

Sursa foto: Facebook/Raul Urdă; afiș realizat de Marian Calcea Design (MCD)

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.