CULTURA 28 mai 2021

Incubator de afaceri pentru industria creativă, la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1923 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe face demersuri pentru a înființa în oraș un incubator de afaceri destinat industriilor creative. Proiectul va fi realizat alături de Camera de Comerț și Industrie (CCI) Covasna. Consiliul Local al reședinței de județ a aprobat joi, 27 mai, în ședința ordinară, ca cele două instituții să încheie un contract de asociere în acest scop. 

Clădirea incubatorului de afaceri ar urma să fie construită aproape de centrul orașului Sfântu Gheorghe, în zona acum semi-industrializată dintre străzile Nicolae Iorga și Bánki Donát, a declarat joi, pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, viceprimarul Tóth-Birtan Csaba. 

„O să fie în oraș. Este vorba de o parte a imobilului care face parte din PUZ-ul străzii Nicolae Iorga. Nu știm exact cum, o să fie propunerea proiectanților, dar în zona respectivă va fi”, ne-a declarat viceprimarul.

Tot el a precizat că la nivelul municipiul se resimte nevoia unui astfel de spațiu destinat dezvoltării mediului privat. „Alte industrii, ramuri economice nu prea se mișcă în perioada asta a pandemiei și vrem să ajutăm cum putem. Astfel se oferă posibilitatea antreprenorilor să își înceapă afacerea într-un mediu construit deja, deci nu trebuie să își achiziționeze teren, ci doar să aibă idei și să utileze”, a mai declarat Tóth-Birtan Csaba. 

Cât despre parteneriatul cu CCI Covasna, acesta a explicat că „este acum o oportunitate, luna iunie este un termen de predare pentru solicitări de finanțare și cu acest parteneriat putem scurta perioada de achiziție publică pentru studiul de fezabilitate”. 

În documentele adoptate în ședința de joi se arată și că în calitate de partener al Primăriei Sfântu Gheorghe, Camera de Comerț și Industrie poate contribui cu know-how-ul în domeniul businessului, relații naționale și internaționale, consultanță juridică sau consultanță în afaceri, respectiv cu „finanțarea unui proiect de arhitectură care să asigure că incubatorul va funcționa la standardele și cerințele secolului XXI și eventual cu finanțarea sau cofinanțarea unui proiect de atragere de fonduri europene”. 

În Sfântu Gheorghe este un incubator de afaceri, pe strada Presei, sub administrarea Asociației Întreprinderilor Mici și Mijlocii Covasna, care a fost deschis în 2006, prin „Programul Național Multianual de Înființare și Dezvoltare de Incubatoare Tehnologice și de Afaceri în România”.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.