CULTURA 13 aprilie 2011

În săptămâna familiei - săptămâna fără TV, lecturi pentru copii la Biblioteca Județeană

de Monica Vrânceanu | 424 vizualizări
Între 11 și 16 aprilie se derulează, la nivel național, acțiunea Săptămâna familiei - săptămâna fără TV, iar Biblioteca Județeană Bod Peter din Sfântu Gheorghe s-a alăturat acestei inițiative. Pentru a marca o săptămână fără televizor și pentru a atrage atenția asupra importanței cititului pentru dezvoltarea vocabularului și a imaginației încă din copilărie, Biblioteca va desfășura în următoarele trei zile, începând cu

Între 11 și 16 aprilie se derulează, la nivel național, acțiunea Săptămâna familiei - săptămâna fără TV, iar Biblioteca Județeană Bod Peter din Sfântu Gheorghe s-a alăturat acestei inițiative.

Pentru a marca o săptămână fără televizor și pentru a atrage atenția asupra importanței cititului pentru dezvoltarea vocabularului și a imaginației încă din copilărie, Biblioteca va desfășura în următoarele trei zile, începând cu ora 16,30, un program de lecturi destinat celor mici.

Astfel, prima lectură va începe astăzi, când actrița Teatrului Tamasi Aron, Pal Ferenczi Gyöngyi, le va citi în limba maghiară copiilor preșcolari. Joi va fi rândul micuților vorbitori de limba română să asculte lecturi, acestea urmând a le fi redate de către actrița Teatrului Andrei Mureșanu, Camelia Paraschiv.

Vineri, pe 15 aprilie, acțiunea va fi susținută de către viceprimarul municipiului Sfântu- Gheorghe, Sztakics Eva, care va citi texte pentru copiii preșcolari atât în limba română cât și în limba maghiară.

”Acţiunea reprezintă şi startul unei noi iniţiative a Bibliotecii, astfel încât, începând din 18 aprilie, în fiecare marţi şi joi, de la ora 16,30, bibliotecarii instituţiei vor citi la Secţia pentru copii din texte literare destinate copiilor şi vor prezenta noi apariţii editoriale”, a declarat directorul Bibliotecii, Szonda Szabolcs.

Acesta a precizat că inițiativa este menită să accentueze în cadrul familiilor importanţa citirii şi a lecturii cu voce tare, fiind în concordanţă cu celelalte programe de popularizare a lecturii şi de facilitare a accesului la aceasta. Citirea textelor literare copiilor se aliniază altor acțiuni similare derulate de instituţie - programul La drum cu lectură, Biblioteca mobilă și Maratonul lecturii.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.