CULTURA 25 iulie 2023

Finalul acestei săptămâni vine cu a patra ediție a festivalului „Forgács”, de la Covasna

de David Leonard Bularca | 732 vizualizări

La finalul acestei săptămâni, în zilele de 29 și 30 iulie, va avea loc a patra ediție a festivalului „Forgács”, în centrul orașului Covasna. Organizatorii transmit că este o „sărbătoare comunitară axată pe valorile noastre”. Sâmbătă, 29 iulie, programul începe de la ora 19:00, iar duminică, 30 iulie, de la 11:00.

Festivalul contribuie la întărirea identității regionale, transmit organizatorii.

„Sărbătoare comunitară axată pe valorile noastre. Festivalul «Forgács» din scaunul Orbai, pentru a patra oară. În perioada 29-30 iulie, va fi organizat din nou, în centrul orașului Covasna, Festivalul «Forgács» din scaunul Orbai, care a fost lansat ca un eveniment care contribuie la întărirea identității regionale”, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției noastre. 

Cei care vor alege să participe la eveniment vor avea ocazia să cunoască valorile, cultura și meșteșugarii zonei.

„Festivalul oferă și anul acesta populației locale și turiștilor oportunitatea de a cunoaște cultura populară, valorile stațiunii și pe meșterii populari care și în zilele noastre își desfășoară activitatea de păstrare a tradițiilor cu dăruire și în mod activ”, se precizează în comunicatul de presă.

Organizatorii precizează că programul evenimentului (foto) poate suferi modificări. 

Festivalul, organizat cu sprijinul orașului Covasna, are ca parteneri: Casa Orășenească de Cultură Covasna, Asociația Pentru Dezvoltarea Turismului în județul Covasna, Consiliul Județean Covasna,

Comunele Brateș, Zăbala, Zagon, Comandău, As. Culturală LEZA din Leț, As. de Cercetași Havadtőy Sándor, As. Pokolsár, Organizația de Femei UDMR din Orașul Covasna, As. Tinerilor din Covasna. 

Sursa foto: organizatori

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.