CULTURA 9 mai 2018

Festivalul Reflex ajuns pe Tărâmul Minunilor

de Geanina Lupșa | 981 vizualizări

Poveste eroinei Alice a ajuns din nou la Sfântu Gheorghe

O lume a fabulosului, în care orice este posibil s-a dezlănțuit luni seara, de la ora 19:00 pe scena Teatrului Tamási Áron în cadrul Festivalului internațional Reflex. Spectacolul ,,Alice”, o producție a teatrului din Sfântu Gheorghe, reprezintă o interpretarea modernă a poveștii ,,Alice în Țara Minunilor” de Lewis Carroll.

De îndată ce m-am așezat pe scaun, luminile și atmosfera m-au convins că voi fi purtată într-o lume a fabulosului, plină de aventuri și o să fiu părtașă la tot ceea ce urma să i se întâmple eroinei Alice.

Imaginarul este elementul cheie al piesei, lumea adulților este văzută prin ochii unui copil. Prin Alice, noi, spectatorii suntem invitați să evadăm din lumea realului, să îndrăznim să visăm și să considerăm imposibilul posibil. Căci aceasta este, de fapt, lumea în care Alice pătrunde, o lume în care anormalul este absolut normal, un univers în care micuța fată descoperă percepții total diferite de ale ei.

,,Azi dimineață când m-am trezit eram altfel, cine sunt acum?”este întrebarea care o obsedează pe Alice pe tot parcursul piesei, ea fiind într-o permanentă căutare a sinelui.

Aceeași întrebare o au pentru ea toate personajele cu care micuța interacționează ,,Tu cine ești?”, fără ca ea să poată să ofere un răspuns.

,,Aici sunt nebuni cu toții, unu-i mai nebun ca altul” este explicația pe care fetița o primește pentru tot ce  i se pare anormal.

Tot ceea ce s-a petrecut pe scenă a fost dirijat de o logică a absurdului, o încercare de repetare a realității cotidiene conform unor reguli și principii absurde.

Premiera spectacolului a avut loc în luna octombrie,2017.

Spectacolul reprezintă chiar viziunea directorului festivalului Reflex, Bocsárdi László, el fiind regizorul poveștii lui Alice.

Actorii ce au conturat într-un mod spectaculos povestea sunt: Beczásy Áron, Benedek Ágnes, Albu Annamária, Derzsi Dezső, Erdei Gábor, Gajzágó Zsuzsa, Kolcsár József, Korodi Janka, Kovács Kati, Mátray László, Nagy Alfréd, P. Magyarosi Imola, Pál Ferenczi Gyöngyi, Pálffy Tibor, Rácz Endre, SzakácsLászló, Szalma Hajnalka, Vass Zsuzsanna.

Festivalul internațional de teatru Reflex este la a 4-a ediția și a debutat vineri, 4 mai, la Sfântu Gheorghe. Acesta se derulează în oraș până la data de 16 mai și aduce zilnic unul sau două reprezentații ale unor spectacole teatrale renumite.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.