CULTURA 28 august 2013

Festivalul Ciobănașul la cea de-a 41-a ediție

de Monica Vrânceanu | 830 vizualizări

Evenimentele de la Întorsura Buzăului vor avea loc la sfârşitul acestei săptămâni

Sfârșitul acestei săptămâni vine cu zile de petrecere și voie bună la Întorsura Buzăului, unde se serbează Zilele Orașului și cea de-a 41-a ediție a Festivalului Ciobănașul.

Sărbătoarea începe de vineri, cu o discotecă pentru tineri, iar ziua de sâmbătă este dedicată unor întâlniri pe teme de istorie comunitară la Primăria Întorsurii Buzăului, urmate apoi de un meci de fotbal și de premierea sportivilor întorsureni cu rezultate deosebite. Seara de sâmbătă va fi dedicată artiștilor locali, care vor susține reprezentații pentru publicul iubitor al muzicii ușoare. Ciobănașul va debuta duminică, de la ora 12, în zona Camping din oraș, unde oamenii se vor întâlni pentru a lua parte la diverse programe artistice.

Va fi o ediție modestă, nu se vor cheltui miliarde de lei, ca pe vremuri, pentru că vorbim mai mult despre o sărbătoare a sufletului. Rostul acestui eveniment cultural este acela de a trezi spiritul civic, îndemnându-ne către conservarea valorilor tradiționale. E un prilej de întâlnire pentru comunitate, de bucurie”, ne-a declarat primarul Leca Băncilă.

Potrivit acestuia, invitații de marcă ai evenimentului sunt formația Doina Oltului, cu interpreți celebri precum Ileana Lăceanu, Neta Soare și Maria Ghinea. Pe scena Ciobănașului vor urca și alți artiști – atât locali și din județ, cât și invitați din Harghita, Buzău și Brașov. Intrarea la Ciobănașul din acest an este liberă.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
ana, 29 august 2013
care artisti locali?
Eugen, 29 august 2013
Miliarde de lei, ca pe vremuri....la Ciobanas- Spitalul prea mare- Casa de cultura megalomanica etc. Nu puteti vorbi ceva, fara sa injurati? Ziceati ca santeti intelectual. Când e asta? Faceti-va citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.