CULTURA 26 septembrie 2019

Festival trilingv de teatru, la Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1388 vizualizări

Tinerii actori sărbătoresc Zilele Diversității Culturale 

Festivalul de teatru pentru tineri „Juventus” revine în orașul Covasna cu a VIII-a ediție, în 28 septembrie. Pe scena Casei de Cultură vor fi prezenți actori din Brașov, Mureș, Sighișoara, dar și din județ, prin trupe din Sfântu Gheorghe și Covasna. Evenimentul se înscrie în cadrul Zilelor Diversității Culturale, potrivit organizatorilor. 

Festivalul aduce laolaltă șase trupe de tineri actori din regiune, atât de la școlile de artă, dar nu numai. 

Evenimentul debutează la ora 9:00, iar spectacolele se vor desfășura, cu o pauză de masă între 13:00 și 14:30, până seara. 

Programul este împărțit pe trei categorii, în limba română, maghiară, dar și de circulație internațională – engleză. 

Rolul evenimentului este de a-i familiariza pe tineri cu arta vizuală, în primul rând. Pe de altă parte, în atenția noastră este și ideea de a prezenta contribuția și valorile culturale ale fiecăruia, pentru că festivalul este organizat pe trei categorii: română, maghiară și o limbă internațională – de această dată engleză. E spre binele elevilor faptul că au șansa să vadă, să cunoască și să stea de vorbă cu tineri asemenea lor, dar care vorbesc altă limbă. Nu e concurență. Important e să ne cunoaștem”, a spus unul dintre coordonatorii evenimentului, profesorul Molnár János. 

Astfel, în fața publicului vor ajunge: Liceului „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe, secția maghiară, cu spectacolul „SZOPHOKLÉSZ ANTIGONÉ C. DRÁMÁJA NYOMÁN”, în regia lui FAZAKAS MISI; trupa GRIMASZ din Brașov, cu spectacolul „JOHN WHITING: NINCS MIÉRT”, regizat de BÁLINT FERENC; trupa Liceului Reformat din Târgu Mureș, cu spectacolul „REFI SZÍNPAD”, regizat de MÁRTON CSILLA; secția română a Liceului de Artă „Plugor Sándor”, cu spectacolul „Commedia Dell Arte (Din Operele Lui Goldoni)”, regizat de FATMA MOHAMED; Trupa Carpe Diem din Sighișoara, cu spectacolul „Între Zenit și Nadir”, regizat de MIHAI MARCEL SONERIU și Trupa de teatru a liceului Kőrösi Csoma Sándor”, cu spectacolul „A CIRKUSZ”,  regizat de MOLNÁR JÁNOS. 

Festivalul este organizat sub forma unui concurs, iar președintele juriului este actrița și regizoarea Teatrului Andrei Mureșanu din Sfântu Gheorghe, Mirela Bucur. 

Organizatorii ne-au mai spus și că programul este inclus în calendarul evenimentelor susținute de Ministerul Educației și că totodată face parte din Zilele Diversității Culturale. 

Accesul la spectacole este liber și poate participa oricine este interesat. 

Evenimentul este organizat de Casa de Cultură Covasna, Liceul „Kőrösi Csoma Sándor” și Primăria Oraşului Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.