CULTURA 30 august 2019

Faust, Păcală și debutanții, printre vedetele anului la TAM

de Iulia Drăghici - Taraș | 1152 vizualizări

Noua stagiune este construită și pe sugestii venite din public, spune managerul teatrului 

După o binemeritată vacanță, echipa Teatrului Andrei Mureșanu (TAM) și-a reluat activitatea și se pregătește să revină cu noi surprize pentru publicul iubitor de teatru de calitate. Pe lângă premierele de top, TAM aduce în prim-plan și spectacolele pentru copii. „Păcală” este primul care va fi inclus în abonamentul special „Prichindel”. 

Am muncit mult la construcția noii stagiuni cu multă grijă la sugestiile primite din public. Sperăm ca toate eforturile noastre să fie recompensate cu un interes crescut și maximă dragoste de teatru din partea spectatorilor”, ne-a declarat managerul TAM, Anna – Maria Popa. 

Conform noului proiect de management valabil pe perioada 2019 -2024, TAM se va rezuma la 4 premiere pe an. Printre acestea se află și Faust Family, în regia câștigătorului D-Butan-T, ediția dedicată regizorilor, Nagy Botond. Spectacolul care va fi prezentat în 25 septembrie. 

De știut este și faptul că TAM a pus în vânzare abonamentele pentru stagiunea 2019/2020.  

Astfel, abonamentul clasic și economic vor cuprinde 10 spectacole din cele 12 spectacole din repertoriul curent. Pentru a putea acoperi cât mai bine cererea mare pentru spectacole de copii, am introdus abonamentul Prichindel care cuprinde 4 spectacole ale teatrelor de copii și animație partenere. Primul spectacol din acest abonament va fi PĂCALĂ al teatrului din Focșani, fiind urmat de spectacole ale teatrelor din Bacău, Sibiu și Brașov”, ne-a mai spus Anna-Maria Popa. 

Stagiunea va fi deschisă în 15 septembrie cu spectacolul „Nu chiar 1918”, în regia lui Cristian Ban. 

Între timp, pregătiri și pentru D-butan-T

Totodată, echipa TAM muncește pentru organizarea unei noi ediții a Festivalului Național „D-butan-T”, adresat anul acesta coregrafilor debutanți. Astfel, publicul din județul Covasna va avea parte de o mulțime de spectacole cu acces liber, în limita rezervărilor. 

În cadrul Festivalului D-Butan-T vor putea fi urmărite gratuit - 5 spectacole în concurs, 4 spectacole în off, un concert, o lansare de carte, 8 workshop-uri, un spectacol TAM și spectacolul de închidere oferit de Ateneul din IAȘI. Pe lângă toate acestea, publicul nostru va putea tot gratuit să vadă și 5 filme muzicale de excepție oferite de partenerii noștri de la Cinema Arta”, ne-a spus managerul teatrului, care a adăugat că în peisajul D-Butan-T va fi inclusă și biblioteca mobilă. 

„Colțul dedicat copiilor a avut mare succes pe timpul verii, astfel și pe perioada festivalului D-Butan-T toate activitățile dedicate celor mici vor fi organizate în jurul bibliotecii pe roți!”, a mai dezvăluit Anna – Maria Popa. 

„Cataclisma” de Andrea Gavriliu sau „Providence” de Danny Tan sunt printre spectacolele care vor putea fi urmărite în cadrul D-Butan-T, în afara concursului pentru coregrafi. 

Festivalul va fi organizat în perioada 13 – 19 octombrie. Programul și alte detalii sunt disponibile pe pagina de Facebook D-butan-T. 

Informații despre noua stagiune TAM sunt pe site-ul teatrului, https://www.tam.ro sau pe pagina de Facebook – Teatrul Andrei Mureșanu. 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.