CULTURA 4 octombrie 2012

Expoziţie foto la Casa cu Arcade

de Covasna Media | 430 vizualizări

Joi, 4 octombrie, cu începere de la ora 19,00, la Casa cu Arcade va avea loc deschiderea expoziţiei artistului Danis János, expoziţie cu titlul „Oameni în negru, alb“.

Despre opera artistului care a câştigat premiul „Fotograful anului“ s-a scris astfel: „Fotografiile lui sunt diferite de cele ale altor fotografi care ating aceeaşi temă, căci Danis János, prin precizia fotografiilor documentare, atrage atenţia asupra unor amănunte pe care alţii le ignoră.“

Ieşit la pensie, fostul inginer electric trăieşte în oraşul Gödöllő, unde are un studio foto, şi este participant activ al vieţii fotografice ungare şi internaţionale, cu fotografiile lui cu caracter social şi etnografic.

Expoziţia de la Casa cu Arcade din Sfântu Gheorghe va putea fi vizionată până în data de 20 octombrie, de marţi până duminică, în intervalul orar 10 - 17.

Danis János (născut în 1944, Dolha) trăieşte la Gödöllő şi este pensionar inginer electric. Timp de 10 ani a condus o companie japoneză de furnizori de automobile, în Ploieşti. Şi în liceu, mai apoi şi în facultate a practicat fotografia, iar din anul 1999 se ocupă intens de arta fotografică. A ajuns la om şi la mediul uman, prin fotografiile peisagistice. El se consideră mai mult reporter, decât artist fotograf. Opera lui a fost expusă în peste 300 de locaţii din întreaga lume, iar la 150 din ele a câştigat şi diferite premii.

În anul 2012 a primit Titlul de Excelenţă în Artă Fotografică, din partea Asociaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (Excellence FIAP / EFIAP).

Expoziţii individuale a organizat la Vlăhiţa, Miercurea Ciuc, Târgu Mureş, Gheorgheni, Remetea, Bucureşti, Ploieşti, Budapesta, Gödöllő, Gyöngyös, Bicske, Csáktornya şi Veszprém. Este membrul Asociaţiei Mondiale a Artiştilor Fotografi Maghiari, iar din anul 2012 este conducătorul Studioului Foto Duflex din Gödöllő.

În acest an este câştigătorul titlului „Fotograful anului“ oferit de MAFOSZ (Asociaţia Naţională Maghiară a Grupurilor de Creaţie Fotografică).

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.