CULTURA 26 februarie 2013

Expoziția de la MNS a ajuns la Cluj

de Monica Vrânceanu | 654 vizualizări

După ce a fost expusă la Muzeul Național Secuiesc (MNS) din Sfântu Gheorghe, Expoziția Centrului de Arte Plastice din Transilvania a ajuns la Cluj Napoca.

 

Directorul MNS, Várgha Mihály, a declarat că după ce Ezpoziția a debutat la Sfântu Gheorghe, aceasta s-a îmbogățit cu mai multe piese valoroase, donații din partea mai multor artiști transilvăneni.

„Pe parcursul acestui an, dorim să expunem colecţia şi în oraşele Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Târgu Secuiesc şi Bucureşti, iar în 2014 planificăm o expoziţie la Budapesta”, a declarat Várgha.

Centrul de Arte Plastice din Transilvania a fost înființat la finele anului trecut, prin hotărâre a Consiliului Județean (CJ) Covasna. Centrul şi-a început activitatea ca filială a Muzeului Naţional Secuiesc, având ca obiectiv colectarea, păstrarea şi prezentarea lucrărilor moderne de după 1945 şi a celor contemporane. Patrimoniul artistic actual al

Centrului este compus din fondul Galeriei de Artă „Gyárfás Jenő”, precum şi din operele de artă donate centrului. La expoziția de la Cluj sunt prezentate piese realizate de importanţi artişti plastici din Transilvania: Baász Imre, Bocz Borbála, Gazdáné Olosz Ella, Gergely István sau Jakobovits Miklós.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.