CULTURA 17 aprilie 2018

Eroii literaturii contemporane, la întâlnirea cu publicul covăsnean

de Geanina Lupșa | 847 vizualizări

Ádám Nádasdy, Doru Pop și Balázs Imre József invitați la Săptămâna culturală

Programul literar din cadrul ,,Săptămânii culturale'' de la Zilele Sfântu Gheorghe aduce în oraș 3 scriitori contemporani. Ádám Nádasdy, Doru Pop și Balázs Imre József vor lua parte la manifestările literare care se vor derula în zilele de 24, 25 și 26 aprilie.

,,Noi ca bibliotecă, încercăm să-i invităm pe toți cei care prezintă interes pentru publicul local, dar și pentru cititorii noștri, suntem atenți care din autori sunt preferați și încercăm să-i invităm. Anul acesta s-a nimerit să fie vorba despre 3 autori care sunt prezenți pe mai multe domenii profesionale conexe'', a declarat directorul Bibliotecii Judeţene Bod Péter, Szonda Szabolcs, luni în cadrul unei conferințe de presă.

Primul eveniment literar are loc marți, 24 aprilie, de la ora 18:00, la Biblioteca Județeană Bod Péter, în sala Gábor Áron, avându-l ca invitat special pe poetul, traducătorul și eseistul Ádám Nádasdy, iar ca interlocutor pe criticul literar, Szegő János.

Programul literar continuă și miercuri, 25 aprilie, la Ceinăria Tein, de la ora 18:00. Oaspetele zilei este scriitorul contemporan român, Doru Pop, autorul romanului ,,Telenovelă socialistă''. Interlocutorul acestuia va fi scriitorul Demény Péter.

,,Romanul a fost foarte apreciat de către public. Este un fel de cronică subiectivă a ultimelor două decenii din perioada comunistă, o reconstruire a unei copilării din anii '70-'80. Este o poveste de familie și încearcă să surprindă acest proces de final de comunism'', a mai adăugat directorul Bibliotecii Judeţene.

Evenimentele literare vor lua sfârșit  în data de 26 aprilie, însă nu înaintea discuțiilor pe baza poeziilor autorului Balázs Imre József, autorul volumului Ezeregy mondat a gépteremben (O mie și una de propoziții în sala de mașini). Activitatea va avea loc la Ceainăria Tein, de la ora 18:00.

,,El a început pe facebook să publice un fel de rubrică. A luat apariții semnificative din literatura contemporană, nu numai din cea maghiară, și și-a propus să scrie 10 propoziții esențiale despre fiecare și din aceste zece propoziții a apărut anul trecut un volum intitulat ,,O mie și una de propoziții'', a mai spus Szonda Szabolcs.

Programul literar din anul 2017 i-a avut ca invitați pe criticul Adrian Lăcătuş, poeţii Simona Popescu şi Orbán János Dénes şi scriitorul Cristian Teodorescu.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.