CULTURA 12 noiembrie 2013

Două trupe covăsnene în finala „Byron – Rock Your High School”

de Székely Emőke | 681 vizualizări

Youvenis Group şi Fresh vor evolua în finala unui prestigios concurs de muzică din Bucureşti, destinat liceenilor

Youvenis Group și trupa Fresh, ambele din Întorsura Buzăului, vor reprezenta județul Covasna în finala unui prestigios concurs de muzică, destinat liceenilor.

Dacă Youvenis Group este o trupă cunoscută, care s-a remarcat pe mai multe scene din țară, cei de la Fresh sunt cât se poate de „fresh”, formația fiind înființată în urmă cu un an. Membrii Youvenis Group reușesc de câțiva ani să atragă atenția specialiștilor prin calitățile lor deosebite, nu doar în formula extinsă cu care au reușit atâtea nopți minunate în cluburi precum Backstage din Sfântu Gheorghe sau Times din Brașov, dar și prin abordarea de către câțiva membri ai trupei a unor piese din repertoriul internațional de rock-jazz, cu ocazia diferitelor apariții scenice. Cei de la Fresh au prins aripi după Youvenis, și avându-i ca mentori au început să evolueze și să devină tot mai buni.

„Mă ocup de ambele trupe, amândouă sunt formate din copii de la Clubul Copiilor din Întorsura Buzăului. Dacă Youvenis este deja la un nivel ridicat, cei de la Fresh sunt mai noi, trupa fiind formată de un an de zile. Tinerii însă au evoluat foarte bine, am fost cu ei la câteva concursuri între palatele de copii din țară, și pot spune că sunt pe drumul cel bun” – ne-a declarat Dan Tohănean, „tatăl” celor două trupe.

Cât despre obiectivul propus pentru acest concurs, acesta a spus clar: vrem să câștigăm.

„Juriul ediției de anul acesta a competiției Byron – Rock Your High School a decis că dintre cele 16 formații înscrise în concurs, vor merge mai departe 7. În ordine alfabetică, acestea sunt AnySound (Oradea), Blue Strings (Oradea), Crossbone (București), Fresh (Întorsura Buzăului), The Purple Dandies (București), Timeline (București) și Youvenis (Întorsura Buzăului)” – se arată într-un comunicat emis de organizatori.

Premiile nu sunt deloc de neglijat. Trupele participante vor putea primi ore de studio pentru înregistrarea unui demo/EP și invitația de a cânta în deschiderea concertului aniversar Byron – 7 ani (locul I), o pereche de monitoare in-ear personalizate de la Ultimate Sound (cea mai bună prezență scenică), participarea la o sesiune GuerriLIVE Radio Session (premiu special Radio Guerrilla) și invitația de a participa la ediția 2014 a festivalului Jazz in the Park de la Cluj-Napoca (premiu special Jazz in the Park)

„Byron – Rock Your High School” este organizat de Byron Management și YouthBank, având ca partener principal BRD – Groupe Société Générale. Scopul concursului este promovarea și susținerea formațiilor alcătuite din liceeni.

Finala „Byron – Rock Your High School” va avea loc duminică, 17 noiembrie, în Club Fabrica din București (Str. 11 Iunie, Nr. 50) începând cu ora 17:30. În plus, la sfârșitul serii invitați în concert vor fi clujenii de la Lights Out!, câștigătorii premiului de popularitate la ediția din 2010. Intrarea va fi liberă până la ora 21:00. După această oră, biletul va costa 15 lei.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.