CULTURA 9 aprilie 2018

Cultura vine la noi acasă în cartierul nouă

de Iulia Drăghici - Taraș | 843 vizualizări

Concert pe terenul de joacă de lângă sediul DGASPC Covasna

În noiembrie anul trecut, Casa de Cultură Kónya Ádám a lansat programul ”Cultura vine la noi acasă”, al cărui scop a fost de a duce cultura în cartierele orașului și de a prezenta cultura chiar și celor care rareori ajung la spectacole, evenimente culturale.

În acest an, programul continuă, prima prestație fiind oferită pe 13 aprilie, de la ora 16:00, pe terenul de joacă din fața străzii Presei nr.8 , lângă  Direcţia Generală de Asistenţă Socială Şi Protecţia Copilului , la care organizatorii îi așteaptă cu drag pe toți cei interesați. De data aceasta, va concerta formația  Four Bones Quartet, considerată o curiozitate în Budapesta. Formația existentă de 15 ani este o adevărată particularitate, deoarece rareori avem ocazia să ascultăm  patru tromboane simultan. Repertoriul lor muzical include toate stilurile, începând de la cel clasic, la standarde de jazz până la stilul contemporan. Cu această ocazie, ei vor interpreta muzică ușoară, tango și un pic de swing, atmosfera fiind transformată într-una specială prin partciparea instrumentistului de percuție  Kovács Tamás “Tobzi”.

Cvartetul de tromboane Four Bones a concertat în numeroase ţări ale lumii: membrii cvartetului susțin concerte în toată Europa, concertele desfăşurându-se în săli pline. Formația reprezintă Ungaria la evenimentele importante din străinătate şi continuă să fie invitaţi permanent şi în Asia. De-a lungul a mai mult de zece ani, formația care caută în mod constant posibilități de îmbinare a diferitelor genuri muzicale, a concertat cu entuziasm în întreaga lume. Scopul lor este de a promova magia oferită de îmbinarea celor patru instrumente muzicale. Prin concertele lor unice, cvartetul dorește să ajungă în inimile a câți mai mulți spectatori. Muzicienii, absolvenți ai Academiei de Muzică, sunt cu adevărat pasionați de instrumentul lor muzical, elegant și unic: ”Trombonul este adorabil, este un instrument cu sunet moale, dar totoadată gălăgios și puternic, motiv pentru care oferă o serie de posibilități, pe care noi încercăm să le utilizăm, să le descoperim, chiar și prin varierea genurilor muzicale” - au declarat membrii cvartetului, care, de la înființarea lor, au căutat să nu pună accent doar pe muzica clasică, ci să aducă ceva nou din fiecare gen muzical. Potrivit acestora, ei nu doresc să atingă o modă sau un trend, ci dorința lor este de a găsi calea de aur, pe care să o redea permanent publicului.

Membrii formației: Angyal János, Gáspár Olivér, Gyetvai Péter și Magyar Péter.

BIROUL DE COMUNICARE AL PRIMĂRIEI SFÂNTU GHEORGHE

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.