CULTURA 9 mai 2019

Copiii creativi, invitați la Festinul Cavalerilor

de Iulia Drăghici - Taraș | 578 vizualizări

Concursul cu premii are rolul de a face cunoscută povestea Castelului Mikó

Centrul de Cultură al Județului Covasna a dat startul unui concurs de creație pentru copiii cu vârste între 3  și 13 ani, numit „Festinul Cavalerilor”. Acțiunea este organizată în conexiune cu prima ediție oficială Transylvanian BBQ Festival și are ca scop popularizarea poveștii Castelului Mikó de la Olteni.

De fapt, copiii, care pot participa în grup sau individual, la concurs trebuie să realizeze manual desene, folosind instrumente clasice, fără intervenții digitale, prin care să ilustreze povestea Castelului Mikó din Ținutul Conacelor, reieșită din imaginația lor.

Concursul Festinul Cavalerilor se va desfăşura pe trei categorii de vârstă: copii între 3-5 ani; copii între 6-9 ani; copii între 10-13 ani.

Lucrările trebuie predate până în 15 mai, ora 16:00, la sediul Centrului de Cultură al Judeţului Covasna, Sfântu Gheorghe, Piaţa Libertăţii nr 2. Fiecare lucrare trebuie să prezinte pe verso următoarele date: titlul lucrării/desenului (nu este obligatoriu să aibă un titlu); numele şi prenumele copilului / copiilor din grupul de creaţie; vârsta: şcoala/grădiniţa; număr de telefon de contact. Cele mai bune dintre acestea vor fi premiate.

Câștigurile constau în: excursii de grup, cărţi, bilete la programele pentru copii din cadrul Transylvanian BBQ Festival 2019, abonamente la producţiile Teatrului de păpuşi Cimborák, în Stagiunea 2019-2020 și altele.

Decernarea premiilor va avea loc sâmbătă, 18 mai, de la ora 12:00, în curtea Castelului Mikó.

„Scopul concursului Festinul Cavalerilor este stimularea imaginaţiei creative a copiilor şi încurajarea lor de a se apropia de o poveste cu totul specială, povestea unui Castel din spaţiul nostru cultural, cunoscut şi drept Ţinutul conacelor. Este vorba de un monument de arhitectură de o valoare excepţională, Castelul Mikó din Olteni, în curtea căruia se va finaliza Festinul Cavalerilor, iar copiii se vor bucura de premiile obţinute.

Castelul Mikó din Olteni este unul dintre cele mai importante monumente istorice de arhitectură nobiliară din România, construcţia sa fiind finalizată în anul 1827. Picturile murale de pe pereţii încăperilor centrale ale construcţiei, respectiv cele din aripa sudică a Castelului au valoare de unicat în Europa Centrală. Naționalizat în anul 1948, Castelul şi domeniul său de cca. 10 hectare au fost achiziționate recent, în coproprietate, de către Consiliul Județean Covasna și Primăria Comunei Bodoc. Prin organizarea unor evenimente în curtea Castelului Mikó din Olteni, Centrul de Cultură al Judeţului Covasna îşi propune să promoveze acest monument de arhitectură nobiliară în rândul participanţilor şi al invitaţilor, din ţară şi străinătate, la Transylvanian BBQ Festival 2019”, transmit coordonatorii evenimentului.

Informaţii suplimentare pe pagina Facebook a Centrului de Cultură al Județului Covasna (Kovaszna Megyei Muvelodesi Kozpont) si pe site-ul: www.cultcov.ro.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.