CULTURA 27 iulie 2011

Consiliul Judeţean Covasna organizează un nou concurs pentru funcţia de director al Bibliotecii Judeţene

de Mediafax | 729 vizualizări
Consiliul Judeţean Covasna va organiza un nou concurs pentru ocuparea funcţiei de director al Bibliotecii Judeţene, după ce instanţa a anulat hotărârea din 2008 privind numirea lui Szonda Szabolcs în funcţie, ca urmare a impunerii cunoaşterii limbii maghiare la concursul pentru ocuparea postului. Consiliul Judeţean (CJ) Covasna va dezbate astăzi organizarea concursului de proiecte de management pentru ocuparea funcţiei

Consiliul Judeţean Covasna va organiza un nou concurs pentru ocuparea funcţiei de director al Bibliotecii Judeţene, după ce instanţa a anulat hotărârea din 2008 privind numirea lui Szonda Szabolcs în funcţie, ca urmare a impunerii cunoaşterii limbii maghiare la concursul pentru ocuparea postului.

Consiliul Judeţean (CJ) Covasna va dezbate astăzi organizarea concursului de proiecte de management pentru ocuparea funcţiei vacante de director al Bibliotecii Judeţene "Bod Péter" din Sfântu Gheorghe, proiectul de hotărâre în acest sens fiind postat pe site-ul oficial al instituţiei.

În expunerea de motive, preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, precizează că printr-o sentinţă civilă definitivă şi irevocabilă s-a anulat hotărârea instituţiei din 2008 privind numirea în funcţia de director al Bibliotecii Judeţene "Bod Péter" a lui Szonda Szabolcs, astfel postul de director al acestei instituţii devine vacant.

Curtea de Apel Braşov a anulat recent rezultatul concursului organizat în 2008 pentru ocuparea funcţiei de director al Bibliotecii Judeţene "Bod Peter" din Sfântu Gheorghe.

Fostul prefectul de Covasna, Codrin Munteanu, atacase în contencios, în primăvara anului 2009, hotărârea CJ Covasna prin care s-a aprobat organizarea concursului şi ocuparea postului de director al Bibliotecii Judeţene "Bod Peter" de către Szonda Szabolcs.

Demersul fostului prefect de Covasna venea în contextul în care Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a sancţionat cu avertisment conducerea CJ Covasna, din cauza impunerii cunoaşterii limbii maghiare la concursul pentru ocuparea postului de director al Bibliotecii Judeţene.

Consiliul Judeţean Covasna a organizat, în 15 septembrie 2008, un concurs pentru ocuparea postului de director al Bibliotecii Judeţene "Bod Peter" Covasna, iar printre cerinţele adresate candidaţilor a fost şi aceea de cunoaştere inclusiv a limbii maghiare. Concursul a fost câştigat de Szonda Szabolcs, care l-a înlocuit la conducerea bibliotecii pe fostul director Kiss Jeno, care s-a pensionat.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
"PANORAMIX", 30 iulie 2011
PENTRU "dany" ! DUTE MA IN UNGARIA DAC NU SUPORTI ROMANII! CE TE CHINUI ATATA SA TRAIESTI PRINTRE NOI ! PANA IN 1989 PLANGEATI CA NU VA DA VOIE CEAUSESCU SA PLECATI IN UNGARIA IAR ACUM NU VREI SA MAI citeste integral
Mihai, 28 iulie 2011
@dany:daca ati avea mai multa treaba cu cartea si cu cultura,teatrul Andrei Muresan ar avea mai multi spectatori,pentru ca sunt o echipa valoroasa care merita mai multa atentie si respect.
dany, 28 iulie 2011
Ar fi culmea sa castige un etnic roman, la Sf. Gheorghe majoritatea romanilor sunt politisti sau jandarmi care n-au treaba cu cartea.
Mihai, 28 iulie 2011
@Valentin:nu cumva in toata tara corupta se intampla lafel?Sau ai vrut sa pui accent pe Covasna.Dece nu ai amintit si Harghita,ca tot le aveti pe limba pe amandoua in ultima vreme.
Valentin, 28 iulie 2011
Oricum va castiga cine "trebuie" sa castige. Stiu ce se intampla in institutiile publice din Covasna, cum se castiga concursurile pentru posturi. Toti directorii sunt pusi astfel.
vasy, 28 iulie 2011
Si castigator va fi vechiul director care a castigat functia ilegal...deci doar praf in ochi.Care sunt noile conditii de angajare de data asta ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.