ACTUALITATE 23 iulie 2017

Vremea se va menţine călduroasă. Prognoza meteo pentru luni şi marţi

de Mediafax | 1547 vizualizări

LUNI. Vremea se va menţine călduroasă în cea mai mare parte a ţării, local caniculară după-amiaza în vest şi în sud, iar disconfortul va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să atingă şi să depăşească pragul critic de 80 de unităţi, informează ANM.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 şi 37 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi seara în estul teritoriului, precum şi în zonele de deal şi de munte, iar noaptea în jumătatea de vest, unde local vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot lua şi aspect de vijelie. Izolat vor fi căderi de grindină şi cantităţi de apă de peste 25 l/mp. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse. Minimele termice se vor situa între 14 şi 24 de grade.

MARŢI. În majoritatea zonelor tării, vremea va fi în general instabilă şi se va răcori, scăderea de temperatură fiind chiar semnificativă în regiunile vestice; treptat, începând din vest, înnorările se vor accentua, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină. Cantităţile de apă vor fi însemnate, local peste 20...25 l/mp.

Excepţie vor face regiunile sud-estice, unde se va menţine vremea călduroasă, local caniculară şi disconfortul ridicat, cu atingerea şi depăşirea pragului de 80 de unităţi al indicelui temperatură-umezeală (ITU), iar instabilitatea atmosferică se va manifesta seara şi noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra între 22...23 de grade în Dealurile de Vest şi în jurul a 36 de grade în Bărăgan; cele minime se vor situa între 13 şi 19 grade, mai ridicate pe litoral, pană la 21...22 de grade.

 

Teme articol: vremea meteo prognoza
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.