CULTURA 10 mai 2018

Concurs Național de dansuri populare la Covasna

de Geanina Lupșa | 1269 vizualizări

Programul artistic de pe scena Casei de Cultură va fi susținut de formații din 7 județe

Membrii Clubului Copiilor din orașul Covasna organizează Concursul Național Folcloric, ,,Izvoare Covăsnene” ce va avea loc în data de 12 mai, de la ora 10:30, la Casa Orășenească de Cultură din Covasna. La concurs vor participa formații de dans popular din 7 județe, iar în total vor fi prezenți pe scenă peste 500 de copii.

Evenimentul va începe sâmbătă, de la ora 10:30 cu parada formațiilor, care vor porni de la Clubul Copiilor din Covasna, vor trece prin centrul orașului și se vor îndrepta spre Casa de Cultură.  Programul artistic cu dansuri populare va fi susținut pe scena deschisă a Casei Orășenești de Cultură Covasna. Formațiile vin din 7 județe, și anume: Brăila, Prahova, Vrancea, Mureș, Harghita, Brașov și Covasna.

Juriul va  fi alcătuit din 9 membri, instructori și coregrafi care vor aprecia performanțele copiilor, iar câștigătorii vor primi diplome.

Inițiativa îi aparține profesoarei de dans Horváth Zita.

„Acum 19 ani am inițiat o întâlnire pentru formațiile care existau și grupurile de copii care dansau în satele învecinate. După aceasta am început să invităm formații și din alt județ”, a declarat pentru Observatorul de Covasna, profesoara Horváth Zita.

Festivalul Național Folcloric este la a XIX-a ediție, iar de câțiva ani nu este doar un festival, ci un concurs. Anul trecut la acest eveniment au participat 560 de copii.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.