CULTURA 14 octombrie 2010

Concurs de artă plastică pentru persoanele cu dizabilităţi

de Monica Vrânceanu | 847 vizualizări
Fundația Creștină Diakonia - Casa Iris din Sfântu Gheorghe lansează un concurs național adresat persoanelor cu dizabilități care au aptitudini artistice. Concursul se adresează mai exact artiștilor plastici cu dizabilități, la concurs putând participa numai picturi, grafică sau sculptură, fără a se accepta instalații, clipuri video, fotografii sau printuri digitale. Directorul de proiecte al Fundației Diakonia, Peter

Fundația Creștină Diakonia - Casa Iris din Sfântu Gheorghe lansează un concurs național adresat persoanelor cu dizabilități care au aptitudini artistice. Concursul se adresează mai exact artiștilor plastici cu dizabilități, la concurs putând participa numai picturi, grafică sau sculptură, fără a se accepta instalații, clipuri video, fotografii sau printuri digitale.

Directorul de proiecte al Fundației Diakonia, Peter Makkai, a declarat că, din experiențele ultimilor ani, s-a văzut că există foarte multe persoane cu dizabilități care au aptitudini artistice, ceea ce a dat ideea acestui concurs.

Premiu de 350 de euro

„Nu știm câți astfel de artiști există la nivel național, dar putem estima că numai în județul Covasna ar putea fi în jur de o sută. Acești oameni își doresc să facă artă, astfel putându-se exprima și implica în societate. Sperăm ca acest concurs să-i impulsioneze pe toți din țară și să primim cât mai multe lucrări, mai ales că toate lucările primite la timp vor fi expuse în sălile de expoziție ale Casei Iris, cele mai bune dintre acestea vor apărea într-un catalog şi într-un bloc de cărți poştale, iar valoarea marelui premiu este de 350 de euro”, a mai spus Peter Makkai.

În cadrul deschiderii Expoziției și decernării premiilor, care vor avea loc la Casa Iris, va avea loc și un concert al pianistului Erdi Tamas, un artist maghiar fără vedere.

Lucrările însoțite de Curriculum vitae se trimit sau pot fi depuse până la 28 noiembrie 2010 (data preluării) la adresa Sfântu Gheroghe, jud. Covasna, str. Lăcrămioarei nr. 5, cu specificația „Concurs“ pe pachet.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Concurs de arta plastica pentru persoanele cu dizabilitati « Cauta sentimentele din galeria de arta, 19 octombrie 2010
[...] Mai multe detalii despre eveniment aici. [...]
Concurs pentru persoanele cu dizabilitati cu aptitudini artistice – Semper Excelsius, 15 octombrie 2010
[...] Sursa: www.covasnamedia.ro [...]
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.