CULTURA 23 august 2019

Concert Havasi la Târgu Secuiesc

de Iulia Drăghici - Taraș | 1297 vizualizări

Celebrul pianist este invitatul de gală al Târgului de Toamnă 

Renumitul pianist Havasi va concerta duminică, 1 septembrie, de la ora 22:00, pe scena din Piața Gábor Áron din Târgu Secuiesc, în cadrul Târgului de Toamnă. Evenimentul marchează, în perioada 28 august – 1 septembrie a 30-a ediție. Festivalul se va încheia cu un foc de artificii, imediat după spectacolul susținut de Havasi. 

Concertul Havasi este o experiență unică, de neratat. Nu degeaba este cel mai rapid pianist din lume”, ne-a spus unul dintre organizatorii evenimentului, Ménessy Kinga. 

Aceasta a subliniat că artistul va veni cu spectacolul Pure Piano, nu deja cunoscutul Symphonic. 

Deci va fi Havasi și pianul, dar o să aibă și un invitat special, despre care nu pot să fac acum dezvăluiri”, a mai precizat Ménessy Kinga. 

Potrivit programului evenimentului, celebrul artist Havasi, capul de afiș al Târgului de Toamnă este adus cu sprijinul Zarah Moden și New Fashion. 

Dacă la Târgu Secuiesc, artistul din Ungaria ajunge pentru prima dată, în județul Covasna Havasi a mai concertat. În 2014 și 2015, acesta a fost invitat de onoare la Zilele orașului Sfântu Gheorghe. Pianistul și compozitorul în vârstă de 43 de ani din Ungaria este „un virtuoz al pianului cu o carismă de star rock și un compozitor original, care și-a făurit un stil muzical unic, completând profunzimea și disciplina tradiției clasice cu diversitatea uimitoare a lumii muzicale. Absolvent al Academiei de Muzică Franz Liszt, artistul dispune de o cunoaștere profundă a tradiției clasice, dar este mereu în căutarea unor instrumente clasice adaptabile epocii moderne, care să impresioneze și să distreze în egală măsură, creând un nou limbaj muzical potrivit epocii actuale”, arată site-ul propriu al artistului. 

Balázs Havasi a obţinut recordul Guinness World de cel mai rapid pianist din lume în anul 2009, când a atins clapa unui pian de 13 ori într-o secundă.   

Municipiul Târgu Secuiesc se pregătește așadar de mare sărbătoare pentru că săptămâna viitoare se va marca a 30-a ediție a festivalului de toamnă. 

Este a 30-a ediție, nu ca Târg de Toamnă, pentru că acum 30 de ani nu am avut așa ceva, dar nu sunt nici Zilele orașului. Acum 30 de ani am avut o manifestare, din care s-a născut festivalul acesta”, a explicat Ménessy Kinga. 

Pe lângă Havasi, concerte vor mai susține și 4S Street, Bagossy Brothers Company, Ioana Hartescu Session Band, The Crazy Plumbers, Moby Dick, dar și alți artiști locali. 

Să vină oamenii pentru că va fi distracție mare, concerte bune, mâncare delicioasă, spații atractive, multe programe pentru toate vârstele”, a mai transmis organizatoarea. 

Programul complet al evenimentului poate fi consultat pe site-ul https://www.oszisokadalom.ro/targul-de-toamna-2019/

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.