CULTURA 11 iulie 2019

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului DebutanT a prins contur

de Covasna Media | 1111 vizualizări

Zilele toride de vară sunt, pe lângă vacanță și relaxare, un bun prilej pentru echipa Teatrului „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe de a pregăti îndrăgitul festival DebutanT, care ajunge deja la cea de-a patra ediție. Tematica evenimentului ce se va desfășura în perioada 13 – 19 octombrie 2019 este coregrafia. 

Deși până în ziua deschiderii mai sunt câteva luni, programul a prins contur, urmând a fi completat cu spectacolele din concurs, care se vor mai putea înscrie până la data de 1 septembrie. 

DebutanT se va deschide oficial, duminică, 13 octombrie, la Sala Arta a Teatrului „Andrei Mureșanu” cu spectacolul „Dragonul de aur”, producție proprie, în regia Catincăi Drăgănescu. În zilele următoare, festivalul va continua cu o serie de ateliere, conferințe și lansări de carte, susținute de specialiști în domeniu. Între aceștia, invitații de anul acesta, Andreea Gavriliu, Dr. Danny Tan din Singapore și Miruna Runcan, și-au confirmat prezența, celelalte ateliere fiind susținute de cei cinci membri ai juriului, Veres-Nagy Attila, Zeno Apostolache, Magor Bocsárdi, Vava Ștefănescu și Flavia Giurgiu. În penultima zi a evenimentului, cei interesați vor putea urmări un foto slide show cu imagini din festival, realizate de fotograful Volker Vornehm. În ziua decernării premiilor, festivalul DebutanT se va închide cu un spectacol de gală oferit de Filarmonica din Iași. O premieră a acestei ediții va fi un flash mob pentru toleranță, care va surprinde prin amploarea sa și prin numărul mare de artiști implicați. 

Ca și în edițiile anterioare, publicul spectator va plăti cu zâmbete pentru cafea și cu un cântec pentru vin. Cafeneaua oficială a evenimentului va fi anul acesta Zamat, iar intrarea la toate atelierele, conferințele și spectacolele va fi liberă, în limita locurilor disponibile. 

Chiar dacă evenimentele cuprinse în cadrul festivalului DebutanT îi vizează pe cei mari, nici copiii nu vor fi neglijați. Aceștia vor avea la dispoziție Biblioteca TAM unde vor putea petrece multe clipe frumoase și se vor bucura de surprize pregătite special pentru ei. 

Organizatorii festivalului DebutanT le mulțumesc pentru susținere și implicare atât partenerilor  -Cinema Arta, StudioM și Ansamblul Háromszék - cât și finanțatorilor AFCN, UNITER, Consiliul Județean Covasna și Primăria Sfântu Gheorghe. Transmitem totodată mulțumiri și către partenerii din edițiile anterioare,  respective Editura Litera, Julius Meinl, Crama Rotenberg, Hotel Arcuș prin Școala Populară de Artă, Tribell FF, care au confirmat sprijinirea pe mai departe a festivalului. 

Dorindu-le tuturor celor ce ne sunt aproape o vară senină și plină de bucurii, așteptăm cu nerăbdare să ne reunim toți la evenimentele speciale din toamna care pare încă departe.

Teatrul Andrei Mureşanu

– Biroul de presă –

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.