CULTURA 3 mai 2018

Cartea despre covăsneni, lansată în cea mai mare librărie brașoveană

de Iulia Drăghici - Taraș | 876 vizualizări

„Singur printre ai mei” va fi prezentată joi în librăria Șt. O. Iosif” din Brașov

Volumul autobiografic „Singur printre ai mei” al celui supranumit „Cristian Tudor Popescu” de Covasna - editorialistul Dumitru Manolăchescu va fi lansat joi, pe 3 mai, începând cu ora 17:00, în librăria „Șt. O. Iosif” din Brașov.

„Singur printre ai mei” este o carte care conține cronici subiective menite să descrie cei peste 50 de ani petrecuți de Dumitru Manolăchescu în presa covăsneană. Evenimentul de lansare din Brașov este astfel un prilej deosebit pentru ca ziariștii de la fostul cotidian Cuvântul nou să se întâlnească pentru a depăna amintiri în jurul volumului autobiografic al editorialistului covăsnean, în care, cu siguranță, mulți dintre aceștia se vor regăsi, direct sau indirect.

Cartea asta cuprinde nişte poveşti. Despre mine, dar mai ales despre ziarele la care am lucrat: Cuvântul nou şi Observatorul. E vorba despre nişte realităţi care nu meritau să fie îngropate odată cu cei care le-au trăit. Au trecut într-o lume despre care doar bănuim c-ar fi mai bună mulţi dintre foştii mei colegi şi prieteni. Era un act de dreptate să nu-i uit, de fapt să-i pomenesc – într-un soi de memorii care n-au nimic comun cu ritualurile bisericeşti. Ăsta este rostul cărţii. Să nu-i uite lumea pe ei şi să-mi amintesc eu de „minele” de-acum o vreme”, ne-a declarat autorul cărții „Singur printre ai mei”, Dumitru Manolăchescu.

Ziaristul a adăugat de asemenea că și-ar dori ca joi să îi aibă alături de el în cadrul lansării pe foștii colegi de la Cuvântul nou, dar și persoane care îi citesc sau i-au citit editorialele.

Volumul „Singur printre ai mei” este disponibil la vânzare online în cea mai mare librărie virtuală din țară, Libris.ro, încă de luna trecută.

Cartea „Singur printre ai mei”, realizată cu sprijinul Asociației Pentru Comunitate (APC) din Sfântu Gheorghe, a fost lansată în premieră, imediat după ce a văzut lumina tiparului, în reședința județului Covasna în 26 octombrie 2017. De atunci, zeci de volume au ajuns printre cititorii ziarului Observatorul de Covasna și foștii cititori ai Cuvântului nou din județ sau din țară.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.