CULTURA 26 aprilie 2019

Autorul celui mai vechi blog din România vine la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 817 vizualizări

Autorul celui mai vechi blog din România – scriitorul, scenaristul şi publicistul Florin Lăzărescu – vine la întâlnirea cu cititorii din Sfântu Gheorghe, joi, 2 mai, ora 18, la Ceainăria Tein. Moderatorul dialogului va fi criticul literar brașovean Adrian Lăcătuş. Coorganizatori: Biblioteca Județeană Bod Péter, Ceainăria Tein, Zilele Sfântu Gheorghe.

Florin Lăzărescu (1974, Doroşcani – Iaşi): prozator, scenarist, publicist, coordonator de programe – Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT). Conform mărturiei sale, și-a petrecut copilăria în satul natal, între „oameni care spuneau povești”. A absolvit Facultatea de Litere a Universității „Al. I. Cuza” Iaşi (1998). A debutat în 2000 cu volumul de povestiri Cuiburi de vâsc. A mai publicat romanele Ce se ştie despre ursul panda (2003), Trimisul nostru special (2005, 2014), Amorţire (2013), respectiv volumele de povestiri Șase moduri de a-ți aminti un cal sau șase povestiri (2003), Lampa cu căciulă (2009) și Întâmplări și personaje (2015).

Cărțile sale sunt traduse în zece limbi, în maghiară i-au apărut Trimisul nostru special (în 2009) și Amorțire (în 2018). Este colaborator la mai multe producţii cinematografice regizate de Radu Jude: scenarist al scurtmetrajului Lampa cu căciula (2006, o producţie care a câştigat peste 50 de premii pentru cel mai bun scurtmetraj la festivaluri internaționale de film, printre care Sundance, SUA), coscenarist al mediu-metrajului O umbră de nor (2014, premieră la Cannes, în secțiunea Quinzaine des Realisateurs) și al lungmetrajului Aferim! (2015, Ursul de Argint la Berlinale pentru cea mai bună regie).

Sursa foto - florinlazarescu.com

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.