CULTURA 30 mai 2022

Autoritățile din Sfântu Gheorghe cer de la PNRR peste 15 milioane de lei pentru modernizarea Teatrului „Tamási Áron”

de Iulia Drăghici - Taraș | 808 vizualizări

Peste 15 milioane de lei ar costa reabilitarea, refuncționalizarea și extinderea imobilului în care se află Teatrul „Tamási Áron” din Sfântu Gheorghe, din strada Libertății nr. 1, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat joi, în Consiliul Local. Autoritățile locale ar dori să obțină acești bani prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), „Valul Renovării” instituțiilor publice. 

Este vorba despre clădirea teatrului, pentru care dorim să depunem proiect tot în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență. Ar fi vorba de reabilitarea completă, mai puțin fațada, pentru că aici este altă procedură”, a spus viceprimarul Tóth-Birtan Csaba joi, în cadrul ședinței de CL. 

În proiectul adoptat joi se mai arată și că „imobilele (clădirea A, B, C respectiv D) sunt situate în intravilanul localității municipiul Sfântu Gheorghe, în zona de protecție a monumentului Ansamblu urban «Zona centrală», poziția nr. 142 conf. L.M.I. 2010 Jud. Covasna. Terenurile şi construcțiile se află în proprietatea publică a municipiului Sfântu Gheorghe cu drept de administrare în favoarea Teatrului Tamási Aron. Obiectul investiției este modernizarea clădirii Teatrului Tamási Áron, respectiv a Teatrului de Păpuși, și introducerea unor funcțiuni (comerț și alimentație publică) în concordanță atât cu funcțiunea de Teatru, cât și cu investiția «Amenajarea spațiilor pietonale din inima Orașului»”

Printre lucrările care s-ar dori a fi realizate în această zonă se numără de la lucrări hidro-edilitare (rețea de apă, canalizare, încălzire, curent), schimbarea tâmplăriei, modernizarea iluminatului cu sisteme LED, refuncționalizarea sălilor, schimbarea pardoselilor, modernizarea grupurilor sanitare, hidroizolarea și reabilitarea acoperișului, până la instalarea unui sistem de producere a energiei regenerabile și altele. 

În documente se arată și că valoarea maximă eligibilă pentru acest proiect este de 15.046.022,86 de lei, iar în cazul în care cheltuielile ar depăși această valoare, cu alte costuri neeligibile, autoritățile locale își asumă că le vor suporta din bugetul local. 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.