CULTURA 28 aprilie 2022

Autoarea Carmen Gheorghe vine la Sfântu Gheorghe: „Să vorbim despre scris”

de Iulia Drăghici - Taraș | 837 vizualizări

Scriitoarea Carmen Gheorghe din Brașov este invitatul special al întâlnirii literare cu tema „Să vorbim despre scris”, care va avea loc vineri, 29 aprilie, de la ora 18:00, la Centrul de Cultură Arcuș din Sfântu Gheorghe (Casa Bastion, str. Oltului, nr.6). 

Moderatorul evenimentului va fi dr. Luminiţa Cornea, critic și istoric literar, membră a Uniunii Scriitorilor din România.

Carmen Gheorghe – conferențiar la Facultatea de Drept a Universității Transilvania, doctor în drept bancar – se definește prin scris. Pasionată de literatură, debutează în anul 2012 cu «Tatuaj pe glezna stângă» la editura RAO, București, după ce romanul participase la concursul de debut al editurii Cartea Românească în anul 2011. Obține calificativul publicabil. Romanul este înscris apoi la Festival du Premier Roman, Chambéry, Franța, iar în anul 2013 participă, la invitația Institutului Francez, la manifestările festivalului de la Iași.

Romanul este premiat de Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Brașov cu Premiul pentru debut pe 2012.

Devine membră a Uniunii Scriitorilor – Filiala Brașov și membră a Centrului P.E.N. România, reactivat în 1990 de Ana Blandiana”, se arată în prezentarea scrisă într-un comunicat de presă trimis de Centrul de Cultură Arcuș. 

Carmen Gheorghe a semnat mai multe volume: „Colțuri îndoite” (Ed. Universității Transilvania, 2021, eseuri), „La Inimi” (Libris, 2017, roman), „21 de poeme roz” (Pastel, 2015, versuri), „Cassa Dante” (RAO, 2014, roman), „Hamburgerul lui James Joyce” (RAO, 2013, eseuri), „Tatuaj pe glezna stângă” (RAO, 2012, roman). 

Autoarea se regăsește și în volumul colectiv „Întoarcerea lui Tarzan”, precum și în „Cărți, filme, muzici și alte distracții din comunism” (Polirom, 2014, povestiri), și colaborează la revistele „Observator Cultural”, „Timpul”, „Astra”, „Catchy”, „Tiuk!”, „Vatra”, „Caietele de la Araci” și altele. 

Centrul de Cultură Arcuș va fi joi, 28 aprilie, tot de la ora 18:00, gazda unui alt eveniment literar, mai exact lansarea cărții „Iluzia reîntoarcerii”, semnată de medicul și scriitorul Cornel Dimovici. 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.