CULTURA 12 martie 2019

Apeluri nepreluate – premieră la Studio M

de Covasna Media | 751 vizualizări

Trupa Studio M se pregătește cu o producție nouă în regia lui Sebastian Marina, de data aceasta o piesă de teatru dramatic după filmul Perfetti Sconosciuti de Paolo Genovese. Premiera va avea loc pe 14 martie (joi) de la ora 19 în Studioul de Dans Háromszék.

Producția apeluri nepreluate va fi a doua premieră a stagiunii 2018/2019 după coproducția W_all. Numele lui Sebastian Marina nu este necunoscut în rândul publicului din Sfântu Gheorghe, el fiind actor al Teatrului Andrei Mureșanu. Artistul a regizat producțiile Game, Set, Match în 2013, Colibri în 2015 și producția 7↓ (Șapte) în 2016. Apeluri nepreluate va fi prima regie a artistului la trupa Studio M.

Spectacolul se construiește pe caractere simple, dar familiare în situații aparent cotidiene, banale, dar care se dovedesc a fi revelatoare.

„Totul este aproape banal; șapte prieteni (trei cupluri și un divorțat) se întâlnesc, ca de obicei, la unul dintre cupluri acasă, pentru cină. Motivul cinei este pretenia care-i leagă de mulți ani, o prietenie sinceră și indestructibilă; deși cuplurile au vechimi și probleme diferite, totul este foarte deschis între ei. Cu toate astea, un joc pe care și’l propun ne dezvăluie și le dezvăluie că, indiferent cât de apropiat ești de cineva, e posibil ca tocmai această apropiere să ascundă lucruri imposibil de bănuit. Șapte prieteni joacă un joc pe care dacă-l pierd, pierd tot”. – rezumă regizorul.

Scenografa producției este Raluca Alexandrescu, iar muzica este compusă de Oigăn (Eugen Nuțescu, trupa Kumm). Personaje: Eva - Polgár Emília, Rocco – Bajkó László, Carlotta – Nagy Eszter, Lele – Veres Nagy Attila, Bianca – Gáll Katalin, Cosimo – Orbán Levente, Peppe – Szekrényes László, Sofia – Nagy-Lázár Mikolt, și Deák Zoltán.

Spectacolul poate fi vizionat pe 14 martie (premieră) și 16 martie, de la ora 19 în Studioul de Dans Háromszék. Realizarea producției este susținută de către Fondul Bethlen Gábor. Bilete se găsesc în Biroul de Evenimente Culturale (tel. 0267-312104) sau pe pagina www.biletmaster.ro. De asemenea sunt valide abonamentele Teatrului Tamási Áron, la premieră este recomandat cofirmarea locurilor (cu bilete în valoare de 5 lei).

Benedek Ágnes

(Foto: Radu Matei)

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.