CULTURA 24 septembrie 2013

Anul viitor ar trebui să înceapă lucrările la noul sediu TAM

de Monica Vrânceanu | 781 vizualizări

Proiect Cinema Sfantu Gheorghe 2013 - 06

În realitate însă, nimic nu este încă sigur și concret

Începerea lucrărilor de reabilitare și modernizare a clădirii fostului Cinema Arta, în care va funcționa Teatrul Andrei Mureșanu (TAM), a fost anunțată pentru luna martie a anului viitor, însă nu se știe exact din ce bani vor demara acestea.

Municipalitatea a anunțat pe pagina sa oficială de internet că lucrările vor demara în primăvara anului viitor, arătând că astfel va fi rezolvată problema de spațiu a două dintre instituțiile culturale mari din oraș: TAM și Teatrul Tamási Áron, care în prezent împart spațiile de repetiții și Scena mare a Teatrului. În același timp, administrația locală a arătat că până la demararea lucrărilor, TAM poate începe utilizarea spațiilor din fostul Cinema Arta – ceea ce s-a și întâmplat deja.

Despre sumele cu care vor fi demarate însă lucrările de reabilitare și modernizare, nu se știe încă nimic clar.

E adevărat, ne dorim să începem lucrările undeva în martie 2014, însă totul depinde de buget. Depinde când se va vota bugetul și depinde, de asemenea, la ce sumă va ajunge acesta. În principiu, lucrările vor putea începe în primăvară, dacă totul va decurge normal”, ne-a declarat viceprimarul Sztakics Éva, arătând că totuși nu se poate vorbi încă despre nimic concret. Asta după ce lucrările de reabilitare fuseseră anunțate a începe în această vară; în realitate, s-a lucrat numai pe partea tehnică a planurilor pe hârtie, inclusiv pe proiectul viitorului sediu TAM, care va cuprinde și un cinematograf.

Planurile clădirii prevăd înființarea unei săli tip studio cu peste o sută de locuri pentru TAM, dar și spații pentru birouri, cabine și spații necesare decorurilor, în vreme ce cele două săli de cinema vor avea câte 80 de locuri fiecare (inclusiv pentru vizionarea proiecțiilor 3D). Clădirea Cinema Arta a fost finalizată în 1968, iar ultima proiecție de film a avut loc în urmă cu aproape zece ani. Clădirea a fost îndelung disputată în ultimii ani între municipalitate și un om de afaceri care deschisese aici un club. Primăria a evacuat discoteca și a intrat în posesia clădirii, pe care a promis-o TAM, pentru ca teatrul românesc să aibă un sediu propriu.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.