CULTURA 6 ianuarie 2013

A mers în Spania pentru a fura meserie

de Székely Emőke | 632 vizualizări

Gáspár Álmos a petrecut trei luni la Madrid pentru a învăţa flamenco de la țiganii spanioli.

A mers în Spania pentru a fura meserieFlamenco – un ritm de care am auzit cu toții, dar o muzică prea puțin înțeleasă pe meleagurile noastre. Cel puțin așa susține chitaristul formației Ritmo Del Flamenco din Sfântu Gheorghe, Gáspár Álmos. El ne-a spus că s-a îndrăgostit de acest gen de muzică din primul moment când l-a auzit, și de atunci, mai bine de un deceniu, caută să se perfecționeze.

„Am petrecut trei luni la Madrid, unde am mers pentru a fura meseria de la țiganii spanioli, adevărații cunoscători ai acestui gen muzical. Mă întrețineam cântând pe stradă, iar Spania este un loc perfect pentru acest gen de activități pentru că nu se cere autorizație pentru aşa ceva. Așadar ziua eram pe străzi, iar noaptea căutam localurile de flamenco unde artiștii ofereau spectacole turiștilor. Adevărata viață începea însă după plecarea turiștilor, când ușile se încuiau, iar spaniolii se distrau în voie. După ce localnicii și-au dat seama de faptul că eu și solista formației suntem acolo pentru a învăța, ne-au primit cu mare căldură, ne-au destăinuit unele secrete. A fost o perioadă frumoasă, de care îmi aduc aminte cu plăcere” – ne-a declarat Gáspár Álmos.

Formația Ritmo Del Flamenco a fost înființată în 2004, dar primii doi ani au fost „de testare”, așadar membrii spun că au luat naştere ca trupă în 2006. Au susținut numeroase concerte în toată țara, iar Gáspár Álmos spune că nu are cunoștințe despre existenţa în România a unei formații care cântă flamenco autentic.

Citeşte în „Observatorul de Covasna” de luni, 7 ianuarie, un interviu exclusiv cu Gáspár Álmos.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.