CULTURA 19 aprilie 2018

Întârziații nu pot participa la concertul de deschidere a Zilelor Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 721 vizualizări

Artiștii spectacolului Carl Orff: Carmina Burana au cerințe clare pentru participanții la eveniment

Ușile Bisericii Krisztus Király, unde se va derula concertul de deschidere a Zilelor Sfântu Gheorghe, Carl Orff: Carmina Burana, se vor închide odată cu începerea evenimentului, de la ora 19:00, transmit organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe, la solicitarea artiștilor. Astfel, participanții plătitori de bilete nu vor putea intra la concert dacă nu ajung la eveniment între orele 18:15 și 18:55.   

Cantata scenică din deschiderea oficială a celei de-a 27-a ediții a Zilelor Sfântu Gheorghe, care se va desfășura la Biserica Romano-Catolică Krisztus Király începe sâmbătă, 21 aprilie, exact de la ora 19:00.  

În numele numărului mare de artiști implicați în concertul de deschidere, rugăm cu respect publicul să sosească la timp sâmbătă, la concertul de deschidere al Zilelor Sfântu Gheorghe, deoarece dorim ca mişcarea întârziaţilor să nu deranjeze plăcerea altora de a savura spectacolul. Ușile Bisericii Krisztus Király vor fi deschise la ora 18:15 și vor fi închise la ora 18:55, spectacolul va începe exact la ora 19:00. Ne vom vedea nevoiți să refuzăm intrarea celor care întârzie. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, transmit organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe.  

Concertul Carl Orff: Carmina Burana se desfășoară cu casa închisă. Toate biletele puse în vânzare s-au epuizat încă de la finele lunii martie.

În spectacol vor participa: Steffen Schlandt – dirijor (Braşov) - Ștefan Ignat – bariton (Opera Naţională Bucureşti) - Valentin Racoveanu – tenor (Opera Naţională Bucureşti) - Sebestyén-Lázár Enikő – soprană (Sfântu Gheorghe) - Orchestra de cameră Georgius, Orchestra de cameră Csíki şi Filarmonica de Stat Târgu Mureş. - Corul de cameră Vox Humana, corul de cameră Pro Musica, corul de cameră Laudate, corul de femei Canticorum şi corul copiilor Campanella (Sfântu Gheorghe).

„Cantata scenică Carmina Burana, opera lui Carl Orff este una din cele mai interpretate şi ascultate opere, iar interesul autorului pentru cultura evului mediu se simte în toate operele lui. La baza acestei cantate se află o colecţie de manuscrise din secolele 11-13 găsite în mănăstirea din Germania de sud Benediktbeuern în anul 1803. Opera lui Orff bazată pe aceste poezii studenţeşti din evul mediu, poezii care slăvesc plăcerile trupeşti a avut premiera originală pe 8 iunie 1937. Carmina Burana este cea mai semnificativă creaţie a muzicii clasice scrisă pe un ansamblu simfonic-vocal”, arată o informare a organizatorilor Zilelor Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.