CULTURA 25 martie 2011

550 de minute de lectură pentru Sfântu-Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 412 vizualizări
Biblioteca Judeţeană Bod Peter va organiza pe 1 aprilie o lectură publică de 550 de minute, dedicată municipiului Sfântu-Gheorghe cu ocazia aniversării a 550 de ani de atestare documentară ca aşezare urbană. Directorul Bibliotecii, Szonda Szabolcs, a declarat că în cadrul acestei lecturi publice se va citi din texte aparţinând unor autori care s-au născut la Sfântu-Gheorghe sau au trăit aici pentru o anumită perioadă

Biblioteca Judeţeană Bod Peter va organiza pe 1 aprilie o lectură publică de 550 de minute, dedicată municipiului Sfântu-Gheorghe cu ocazia aniversării a 550 de ani de atestare documentară ca aşezare urbană.

Directorul Bibliotecii, Szonda Szabolcs, a declarat că în cadrul acestei lecturi publice se va citi din texte aparţinând unor autori care s-au născut la Sfântu-Gheorghe sau au trăit aici pentru o anumită perioadă de timp, precum şi din texte aparţinând autorilor contemporani care sunt cumva legaţi de acest oraş.

Biblioteca va întocmi o listă cu texte recomandate atât  în limba română cât şi maghiară, lectura urmând să beneficieze de interpretarea actorilor, profesorilor şi elevilor din oraş, oricine doreşte să facă parte din cititori trebuind să anunţe acest lucru la Bibliotecă.

“Lectura va începe la ora 13 şi va dura până undeva după ora 22, urmând să existe desigur şi momente de respiro, proiecţii de materiale vizuale. Fiecare persoană va putea citi preţ de zece minute, astfel încât oricine va dori să o facă să poată fi inclus. Pe de altă parte, intrarea la eveniment va fi liberă de orice constrângere”, a explicat Szonda.

Evenimentele dedicate celor 550 de ani de atestare documentară ca aşezare urbană pentru Sfântu Gheorghe se vor întinde pe parcursul acestui întreg an, programele planificate în acest sens cuprinzând acţiuni culturale, creativ-interactive şi distractive - muzică şi sport. Evenimentele dedicate celor 550 de ani de atestare documentară a oraşului Sfântu-Gheorghe vor fi organizate de Primărie în parteneriat cu Muzeul Naţional Secuiesc şi Biblioteca Judeţeană Bod Peter şi alte instituţii, asociaţii culturale şi sportive.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.