Record de bilete vândute la ştrand
Mii de oameni vin să se răcorească la noul amplasament
Peste 5.000 bilete au fost vândute la sfârșitul săptămânii trecute la ștrandul din Sfântu Gheorghe. Au fost oaspeți nu numai din localitate, ci și din județ, dar și de la Brașov. De la deschiderea ștrandului și până acum numărul vizitatorilor a fost de 8.000, ceea ce înseamnă că municipalitatea a câștigat din vânzarea biletelor în jur de 70.000 de lei.
Număr record – duminică
Cele mai multe persoane au venit la ștrand duminică, când au fost vândute 2.168 de bilete de intrare. „Este un record absolut, în anii trecuți am avut în jur de 1.600 de vizitatori în cele mai bune zile. Săptămâna trecută vineri am vândut 1.600 de bilete, sâmbătă aproape 2.000, iar duminică a fost coadă lungă la intrare, numărul celor care s-au răcorit a fost de 2.168” – ne-a declarat directorul Nagy Zoltán. Astfel numai la sfârșitul săptămânii au fost în jur de 5.700 de vizitatori la ștrandul recent inaugurat.
Vacanța la ștrand
Toboganele, piscinele mici și mari sunt pe placul localnicilor, motiv pentru care și în timpul săptămânii sunt mulți vizitatori. După ce luni a fost închis, marți ștrandul s-a umplut din nou de voie bună, de copii, părinți și bunici dornici să se răcorească. Mihăiță, un puști de doar 4 ani, a venit la ștrand cu bunica lui și spune că îi place enorm de mult. „L-am adus la ștrand pe căldura asta, parcă nu mai e răcoare nici în parc, și dacă tot există piscină separată pentru copii mici, măcar ne mai răcorim puțin” – spune bunica. Două adolescente care stăteau ziua în amiaza mare la soarele arzător ne-au spus că banii de buzunar primiți de la părinți vor rămâne la ștrand pe întreaga durată a sezonului. „Ne place mult cum au renovat, iar ștrandul este un loc perfect pentru a mai cunoaște oameni, pentru a întâlni prieteni și pentru a ne bronza. Venim cât putem de des, practic cred că aici ne vom petrece vacanța. Ne place, este modern, curat, muzică bună, tot ce trebuie pentru a ne simți bine” – spune una dintre fete.
Ștrand în loc de piscină
Am întâlnit și câțiva tineri care făceau tururi în bazinul mare de la ștrand. Aceștia ne-au spus că obișnuiesc să meargă de două-trei ori pe săptămână la piscină, dar pe perioada verii aleg bazinul mare de la ștrand. „Sper ca bazinul mare să rămână așa cum este acum, petru că pentru mine și alți iubitori ai sportului este o bună oportunitate de a ne antrena. Este mai plăcut să fim în aer liber și să facem tururi cronometrate, decât în bazinul închis” – ne-a mărturisit un sportiv amator. De altfel, toți cei care cumpără bilet de intrare la ștrand primesc și un chestionar prin care își pot exprima opțiunea față de bazinul mare: să rămână așa cum e acum, adică potrivit și pentru competiții sportive, sau să fie reamenajat în așa fel încât să se adâncească treptat, și astfel să poată fi folosit și de cei care nu sunt experți în înot.
Amplasamentul se va autofinanța?
Ștrandul din Sfântu Gheorghe a fost inaugurat la mijlocul lunii iunie, iar dacă vremea va fi favorabilă, va ajunge să se autofinanțeze. Cel puțin așa speră directorul Nagy Zoltán. Dacă va fi sau nu așa, se poate spune doar la sfârșitul sezonului, când se va trage linie. Viceprimarul Tischler Ferenc ne-a declarat că asemeni pârtiilor de schi din Șugaș Băi, și în cazul ștrandului vor încerca să îmbunătățească serviciile oferite în așa fel încât vizitatorii să fie mulțumiți. „În acest sezon ștrandul va funcționa așa cum funcționează acum. După ce se va închide însă vom analiza toate observațiile făcute de vizitatori și în următorul sezon vom încerca să transformăm ștrandul în așa fel încât să fie mai prietenos oamenilor care vin aici” – spune Tischler.
Bilete și program
Ștrandul din Sfântu Gheorghe funcționează zilnic între orele 10-20, în afară de ziua de luni când amplasamentul este închis. „Ar fi cerere și pentru ziua de luni, dar din lipsă de personal deocamdată nu putem asigura funcționarea 7 zile din 7” – afirmă Tischler. Prețul unui bilet de intrare este de 15 lei pentru adulți, 10 lei pentru pensionari și 6 lei pentru elevi. Biletul este valabil o zi și se plătește integral indiferent dacă cineva stă la ștrand jumătate de zi sau o zi întreagă. Unii spun că nu este corect să plătească preț întreg pentru doar câteva ore la ștrand. Este vorba în special de cei care lucrează până la ora 4-5 după-amiaza și ar vrea să se răcorească după o zi de muncă. „Prețurile sunt stabilite printr-o hotărâre de Consiliu Local și anul acesta vor rămâne așa. De altfel, și în cazul altor amplasamente de acest gen regula este aceeași: plătești biletul întreg indiferent dacă stai 10 minute sau o zi” – a declarat viceprimarul Tischler Ferenc.