ACTUALITATE 12 noiembrie 2012

Scopul sportivilor de la CS Madison este... să joace

de Székely Emőke | 224 vizualizări

Clubul local de handbal a crescut jucători care mai apoi au ajuns la CSM Sfântu Gheorghe

Înființat în 2003 de către antrenorul Viorel Bărbos, clubul de handbal CS Madison a obținut de-a lungul anilor câteva rezultate notabile, și a crescut jucători care mai apoi au jucat la CSM Sfântu Gheorghe, sau alte cluburi din țară. Despre istoria acestui club, dar și despre actualul sezon, am stat de vorbă cu antrenorul Viorel Bărbos.

– Nu se cunosc multe despre CS Madison. Când a luat naștere acest club și cu ce scop?

– Am înființat clubul Madison în anul 2003, cu scopul principal de a promova handbalul și de a da copiilor și tinerilor posibilitatea de afirmare în această ramură sportivă. Trecând în revistă principalele momente din istoria Madison, vă pot spune că în 2007 am terminat campionatul pe locul 5 cu echipa de juniori III, în 2008 cu junioarele III am ajuns până la turneul semifinal, la fel s-a întâmplat un an mai târziu cu echipa de băieți, juniori II, iar în anul 2010 am ajuns la turneul semifinal cu echipa care un an mai târziu a prins finala sub culorile CSM Sfântu Gheorghe.

– De ce ați considerat că mai este nevoie de un club care să crească handbaliști în condițiile în care acest lucru se întâmplă la CSȘ?

– Consider că o concurență sănătoasă nu strică nimănui. De asemenea, în handbal, ca și în orice sport, de altfel, este nevoie de materie primă. În cazul nostru materia primă sunt copiii. Scopul meu a fost și este creșterea unor sportivi care mai apoi să ajungă să facă sport de performanță la CSM sau alte cluburi.

– Ce echipă aveți în acest sezon? V-ați înscris în campionat?

– Anul acesta ne-am înscris în campionat cu echipa de junioare I, cu care deocamdată ne clasăm pe ultimul loc în grupă. Trebuie menționat faptul că fetele de la Madison sunt cu un an sau chiar doi mai mici decât adversarele lor. Scopul propus pentru acest an este acela de a juca, de a obișnui fetele cu ceea ce înseamnă competiția, iar la anul... mai vedem.

– Aveți sponsori, cum vă descurcați din punct de vedere material?

– Da, avem câțiva sponsori care ne sunt alături, și am primit o sumă mică și de la Consiliul Local Sfântu Gheorghe. Ne descurcăm cu ce avem și încercăm să ne concentrăm pe frumusețea acestui sport.

Lotul CS Madison: Violeta Bărbos, Ştefania Bărbos, Bianca Balașcuță, Iuliana Dombrovschi, Bogdana Ionescu, Alexandra Timofte, Diana Condurache, Andreea Pintea, Mészáros Alexandra, Adina Oltean, Izabela Ciofirdel, Alexandra Frâncu, Horovitz Hanna, Maria Oancea, Octavia Neghină.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.