ACTUALITATE 24 februarie 2022

Primele rezultate în campania pentru sprijinirea lui Áron; demersurile continuă

de David Leonard Bularca | 1105 vizualizări

Prin campania de ajutoare inițiată de Asociația Kastel Youth Hub, din Brașov, pentru copilul de 10 ani mușcat de câini la Sfântu Gheorghe s-au strâns, până miercuri, 18.000 de lei. Reprezentanții asociației continuă demersul, pentru că familia are nevoie, printre altele, de un frigider și o mașină de spălat. Aceștia susțin că starea de sănătate a copilului este în continuare gravă, dar stabilă și că va urma o perioadă grea de recuperări.

„Așa arata casa copilului Aron (n. red. vezi foto jos). O mămică își creste de mai bine de 12 ani cei doi copii, singură. Acum câteva zile cel mic a fost practic desfigurat de o haită de câini. Cazul Aron nu este doar despre acum, când toată lumea este impresionată de tragica întâmplare. Este despre ajutor pe termen lung. Despre multe luni de terapii, dar nici asta nu este suficient. Casa are un mic panou solar, nu au condiții, nu pot băga în priza un frigider sau o mașină de spălat, dar ei iubesc locul acela și sincer arată frumos, la zona mă refer, căci casa are nevoie de multe îmbunătățiri pentru ca cei trei să locuiască decent.  Ce au ei nevoie? Două biciclete bune pentru băieți. Un panou mult mai puternic, apoi o mașină de spălat și un frigider, o camera în plus pentru băieți. Până acum s-au strâns 18.000 lei, câte 20 lei, 50 lei sau chiar 1.000. Vă mulțumim în numele lor”, se arată într-un mesaj postat miercuri pe pagina de Facebook Kastel Youth Hub – Brașov.

Într-o altă postare, de marți, reprezentanții asociației au dat detalii despre starea de sănătate a lui Aron.

„Un drum lung, 10 km dus – întors, atât merge pe jos Aron, copilul devorat de câini, în fiecare zi, doar pentru a ajunge la școală. Azi am parcurs drumul și noi. Este un drum greu și pentru mașină. După discuția cu doctorul copilului, am aflat că este stabil, dar încă grav. Și azi și mâine și încă câteva zile va fi operat pentru a i se închide plăgile. Din păcate Aron a fost descoperit și cu diabet și este posibil să devină insulino-dependent, încă nu se știe și clar o sa aibă nevoie de îngrijiri multe luni după externare, au transmis cei de la Kastel Youth Hub – Brașov.

Aceștia spun că au purtat discuții pe marginea acestui subiect și cu primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, dar și cu reprezentanții de la Crucea Roșie, filiala Sfântu Gheorghe. 

Am fost la Primarul din Sf. Gheorghe care ne-a primit cu multă bunăvoința și dorință de implicare. Am stabilit ca rămânem în contact pentru ce este nevoie în acest caz (...). Am contactat Crucea Roșie - Sf. Gheorghe cu care de asemenea am povestit pe marginea acestui caz, astfel încât să stabilim împreună o strategie de ajutor pentru a nu ne suprapune cu intervențiile. În mod cert vom încerca să implementăm copiii în programul „Profesor pentru o oră", Aron pierzând mult din programul școlar, dar nu ne oprim aici”, au mai transmis brașovenii.

Pe 15 februarie, într-o zi de marți, Aron a fost mușcat de câini, în zona străzii Fermei, din Sfântu Gheorghe. Autoritățile au anunțat că micuțul va avea nevoie de cel puțin 55 de zile de îngrijiri medicale.

Presupusul proprietar al câinilor care l-au mușcat pe Aron a fost reținut inițial pentru 24 de ore, dar apoi a fost plasat sub arest la domiciliu pentru 30 de zile, deși se ceruse arestarea preventivă a acestuia. 

În acest caz, cercetările sunt continuate de autorități.

Sursa foto: Kastel Youth Hub – Brașov

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.