ACTUALITATE 19 februarie 2022

Arest la domiciliu pentru bărbatul cercetat în cazul minorului atacat de câini

de Iulia Drăghici - Taraș | 5095 vizualizări

Judecătoria Sfântu Gheorghe a dispus luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu pentru 30 de zile față de proprietarul câinilor care au atacat, mușcat și rănit grav marți un băiat de 10 ani, informează IPJ Covasna.

La data de 19 februarie a.c., bărbatul de 41 de ani, cercetat în cazul minorului atacat de câini în municipiul Sfântu Gheorghe, a fost prezentat Judecătoriei Sfântu Gheorghe pentru luarea măsurilor legale. În urma deliberărilor instanța de judecată a dispus luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu pentru 30 de zile față de bărbat”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna.

Inculpatul a fost reținut vineri pentru 24 de ore.

Acesta este cercetat pentru neluarea măsurilor necesare de prevenire „a atacului canin asupra unei persoane”.

„La data de 15.02.2022 Poliţia mun. Sfântu Gheorghe a fost sesizată cu privire la săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută de art. 196 alin. (2) Cod penal, constând în aceea că, în aceeași zi, în jurul orei 15:20, un minor se deplasa de la şcoală spre domiciliu, pe strada Fermei din mun. Sfântu Gheorghe, în apropierea unui imobilul a fost atacat de un grup de câini, care i-au provocat, prin muşcare, multiple plăgi la nivelul corpului.

La data de 19.02.2022, procurorul din cadrul Parchetului de pe  lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de proprietarul exemplarelor canine implicate în atac, o persoană în vârstă de 41 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de „neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane”, faptă prevăzută de art. 12 alin. (1) și (2) din OUG 55/2002, cu referire la art. 194 alin. 1 lit. e Cod penal”, a informat sâmbătă Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, care a precizat și că sâmbătă a înaintat către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sfântu Gheorghe cu propunere de arestare preventivă. 

Băiatul a ajuns marți la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean cu mușcături pe aproape tot corpul, cele mai grave răni fiind provocate în zona brațelor. Ulterior, acesta a fost transferat la Spitalul de Copii din Brașov.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a informat vineri că minorul prezintă leziuni traumatice ce necesită 55-60 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicații. Leziunile constatate au pus viața copilului în pericol, susțin anchetatorii.

Sursa foto: Facebook/ ELECTRA GHIZA jurnalist

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.