ACTUALITATE 18 februarie 2022

Copilul mușcat de câini la Sfântu Gheorghe are nevoie de cel puțin 55 de zile de îngrijiri medicale

de Iulia Drăghici - Taraș | 4471 vizualizări

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe informează că minorul mușcat marți de câini prezintă leziuni traumatice ce necesită 55-60 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicații. Leziunile constatate au pus viața copilului în pericol, susțin anchetatorii. În prezent se efectuează cercetări față de o persoană, care are calitatea de suspect, pentru că animalele care l-au atacat pe băiatul în vârstă de 10 ani au, se pare, stăpân. 

La data de 15.02.2022 Poliţia mun. Sfântu Gheorghe a fost sesizată cu privire la săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută de art. 196 alin. (2) Cod penal, constând în aceea că, în aceeași zi, în jurul orei 15:20, un minor se deplasa de la şcoală spre domiciliu, pe strada Fermei din mun. Sfântu Gheorghe, în apropierea unui imobil a fost atacat de un grup de câini, care i-au provocat, prin muşcare, multiple plăgi la nivelul corpului.

S-a reţinut că, la data de 15.02.2022, în jurul orei 15:20, în timp ce persoana vătămată, un minor în vârstă de 10 ani, se deplasa de la şcoală spre domiciliu, pe strada Fermei din mun. Sfântu Gheorghe, în apropierea unui imobil proprietate privată, a fost atacat de un grup de câini, care i-au provocat, prin muşcare, multiple plăgi la nivelul corpului - plăgi multiple la nivelul membrelor superioare, membrelor inferioare, bilateral cu lipsă mare de substanţă, plăgi escoriative, plăgi la nivelul toracelui posterior, plagă la nivelul abdomenului, plagă la nivelul pavilionului auricular stâng, sindrom contuzional, din concluziile preliminare medico-legale rezultând că minorul prezintă leziuni traumatice ce necesită 55-60 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicații, iar leziunile constatate au pus minorului viața în pericol.

În prezent se efectuează cercetări față de o persoană, care are calitatea de suspect, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală, faptă prevăzută de art. 194 alin. (1) lit. e) Cod penal și neluarea de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, faptă prevăzută de art. 12 alin. (1) şi (2) din OUG 55/2002.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe continuă cercetările în cauză.

Facem precizarea că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, transmite Parchetul, într-un comunicat de presă. 

Minorul a fost transferat marți la Spitalul de Copii din Brașov.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.