ACTUALITATE 19 februarie 2022

Propunere de arestare preventivă a proprietarului câinilor care l-au mușcat pe copilul de 10 ani

de David Leonard Bularca | 4550 vizualizări

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a transmis prin intermediul unui comunicat de presă că se va propune, în cursul zilei de sâmbătă, 19 februarie, arestarea preventivă a proprietarului câinilor care au atacat marți un băiat de 10 ani, în Sfântu Gheorghe.​

„S-a reţinut că la data de 15.02.2022, în jurul orei 15:20, inculpatul, în calitate de deținător al mai multor exemplare canine catalogate ca fiind câini periculoși sau agresivi conform art. 1 lit. b respectiv art. 2 alin. 1 lit. a din OUG nr. 55/2002, nu a luat măsurile de prevenire a atacului canin prevăzute de art. 6 alin. 4 din OUG nr. 55/2002 și a permis ca animalele să părăsească perimetrul proprietății sale, să ajungă în loc public fără botniță și fără a fi ținute în lesă, unde au atacat persoana vătămată, minor în vârstă de 10 ani, și i-au provocat prin mușcare leziuni traumatice deosebit de grave, care necesită 55-60 de zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicații și care i-au pus viața în pericol.

Inculpatul se află la acest moment reţinut pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentat astăzi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sfântu Gheorghe cu propunere de arestare preventivă, conform unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe.

Proprietarul este judecat pentru neluarea măsurilor necesare de prevenire „a atacului canin asupra unei persoane”.

„La data de 15.02.2022 Poliţia mun. Sfântu Gheorghe a fost sesizată cu privire la săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută de art. 196 alin. (2) Cod penal, constând în aceea că, în aceeași zi, în jurul orei 15:20, un minor se deplasa de la şcoală spre domiciliu, pe strada Fermei din mun. Sfântu Gheorghe, în apropierea unui imobilul a fost atacat de un grup de câini, care i-au provocat, prin muşcare, multiple plăgi la nivelul corpului.

La data de 19.02.2022, procurorul din cadrul Parchetului de pe  lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de proprietarul exemplarelor canine implicate în atac, o persoană în vârstă de 41 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de „neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane”, faptă prevăzută de art. 12 alin. (1) și (2) din OUG 55/2002, cu referire la art. 194 alin. 1 lit. e Cod penal”, informează aceeași sursă.

Un copil, în vârstă de 10 ani, a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost mușcat de mai mulți câini. S-a întâmplat marți, la Sfântu Gheorghe, în zona străzii Fermei. Băiatul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean cu mușcături pe aproape tot corpul, cele mai grave răni fiind provocate în zona brațelor. Ulterior, acesta a fost transferat la Spitalul de Copii din Brașov.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a informat vineri că minorul prezintă leziuni traumatice ce necesită 55-60 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicații. Leziunile constatate au pus viața copilului în pericol, susțin anchetatorii.

Vineri seara, proprietarul câinilor a fost reținut pentru 24 de ore, a informat Inspectoratul Județean de Poliție Covasna.

Sursa foto: Facebook/ ELECTRA GHIZA jurnalist

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.