ACTUALITATE 3 mai 2022

Ocoalele silvice din județ au ieșit la curățenie

de David Leonard Bularca | 796 vizualizări

Voluntari și angajați ai ocoalelor silvice Brețcu, Comandău, Covasna și Tălișoara au strâns 4.325 de kg de deșeuri din mai multe zone ale județului. Acțiunea s-a desfășurat în perioada 20-28 aprilie a.c. și face parte din proiectul „Curățăm România”, derulat la nivel național. 

„În cadrul campaniei «Curățăm România», colegii noștri de la ocoalele silvice Brețcu, Comandău, Covasna și Tălișoara, în perioada 20.04.2022 - 28.04.2022, au desfășurat mai multe acțiuni de ecologizare în zonele Mestecănișul Reci, Barja Mică, Cătrușa, Valea Vîrghișului, Aita Seacă, Valea Zânelor, Ghidfalău, pârâul Vont și Angheluș, Vâlcele, Araci, Hembrek și Ojdula din jud. Covasna, la care au participat un număr total de 46 de persoane din cadrul ocoalelor silvice și un număr total de 39 de voluntari, unde s-a strâns o cantitate totală de 4.325 kg de deșeuri (menajere, industriale, hârtie, plastic, diverse). Cantitatea de deșeuri strânsă a fost predată primăriilor, care la rândul lor au predat-o firmei de salubrizare Tega”, se arată într-o postare pe Facebook a Direcției Silvice Covasna. 

Acțiuni asemănătoare au avut loc și la Sita Buzăului, vineri, 29 aprilie, atunci când s-au strâns 1.250 de kg de deșeuri, dar și la Valea Mare, sâmbătă, 30 aprilie, unde s-au strâns aproape 4 tone de gunoaie.

Potrivit datelor furnizate de Prefectură în legătură cu campania „Curățăm România”, la nivelul județului Covasna, până în 20 aprilie, în urma unor activități derulate de Direcția Silvică, s-au adunat 1.330 de kilograme de deșeuri. Sistemul de Gospodărire a Apelor și voluntarii au strâns aproape 9.700 de kg de gunoaie, iar la Micfalău s-au colectat alte aproximativ 400 de kg.

Campania Națională „Curățăm România” a fost lansată în 4 aprilie. Aceasta se derulează până în iunie 2022, sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”. 

Ministerul Mediului a informat și că, în scopul derulării eficiente a acestei campanii, în funcție de numărul locuitorilor, UAT-urile pot primi și sume între 3.000 și 30.000 de lei.

 Sursa foto: Direcția Silvică Covasna / Facebook 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.