Peste 1.200 de kg de deșeuri, strânse vineri la Sita Buzăului
În cadrul campaniei „Curățăm România” s-au strâns vineri, 29 aprilie, 1.250 de kg de deșeuri din comuna Sita Buzăului. La acțiune au participat reprezentanți ai Gărzii de Mediu și ai Agenției pentru Protecția Mediului din Covasna, dar și personal al primăriei din Sita Buzăului și alți voluntari.
„Campania lansată de Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor «Curățăm România» continuă în județul Covasna. Astăzi (n. red.: vineri), comisarii Gărzii de Mediu Covasna au participat alături de primăria Sita Buzăului, APM Covasna și voluntari la o acțiune de ecologizare pe marginea DN10 și pe râul Buzău, în zona Crasna. Au fost colectate 1250 kg de deșeuri. Acțiuni similare se vor derula și în alte localități în perioada următoare”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Covasna.
Acțiunea de ecologizare a fost anunțată de autoritățile din Sita Buzăului în 26 aprilie.
Sâmbătă, pe 30 aprilie, la Valea Mare s-au strâns în jur de 3-4 tone de gunoaie aruncate la întâmplare.
Și la Întorsura Buzăului trebuia să aibă loc tot sâmbătă, 30 aprilie, o amplă acțiune de ecologizare, dar a fost amânată din cauza vremii ploioase.
Pe 19 aprilie, subprefectul județului Covasna, Cosmin Boricean, a mers în vizită la primăriile din Sita Buzăului, Întorsura Buzăului, Barcani și Dobârlău, pentru a discuta despre proiectul „Curățăm România”.
Potrivit datelor furnizate de Prefectură în legătură cu campania „Curățăm România”, la nivelul județului Covasna, până în 20 aprilie, în urma unor activități derulate de Direcția Silvică, s-au adunat 1.330 de kilograme de deșeuri. Sistemul de Gospodărire a Apelor și voluntarii au strâns aproape 9.700 de kg de gunoaie, iar la Micfalău s-au colectat alte aproximativ 400 de kg.
Campania Națională „Curățăm România!” a fost lansată în 4 aprilie. Aceasta se derulează până în iunie 2022, sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”.
Ministerul Mediului a informat și că, în scopul derulării eficiente a acestei campanii, în funcție de numărul locuitorilor, UAT-urile pot primi și sume între 3.000 și 30.000 de lei.
Sursa foto: Garda de Mediu Covasna / Facebook